Keskustaedustajat pitävät elpymispakettia kompromissina – Jouni Ovaska: "Vaikka tiukille meni, iltalypsyltä Suomelle irtosi 400 miljoonan euron rahoituskuori"

Elpymispaketti

Keskustan kansanedustajan Jouni Ovaskan mukaan EU:n elpymispaketista saavutettu kompromissi oli lähtökohtia parempi, mutta osoitti myös osittaisia heikkouksia Suomen neuvottelustrategiassa.

– Pienenä maana Suomen on oltava aina ajoissa liikkeellä.  Mielestäni johtopäätöksenä prosessista on se, että jatkossa Suomen on oltava nykyistä vahvemmin aktiivinen toimija, Ovaska toteaa tiedotteessaan.

Ovaskan mukaan Suomen EU-politiikka on liian reaktiivista.

– Myös hallituksen suunnalta odotan enemmän EU-poliittisia avauksia, hän mainitsee.

Ovaska jakaa toki neuvottelutuloksesta myös kiitoksia erityisesti pääministeri Sanna Mariinille.

– Vaikka tiukille meni, iltalypsyltä Suomelle irtosi 400 miljoonan euron rahoituskuori.

Mikko Kärnän mielestä oli ikävää poliittista peliä, että elpymispaketti ja monivuotinen rahoituskehys koplattiin samoihin neuvotteluihin.

– Näistä olisi pitänyt neuvotella molemmista kokonaisuuksista erikseen. On kuitenkin niin, että tässäkin kokonaisuudessa nyt jaettavat 0,5 miljardia euroa aluekehitykseen sekä maatalouteen lämmittävät kummasti, hän muistuttaa tiedotteessaan.

Kärnä näkee positiivisena sen, että suurimman laskun elpymispaketista maksaa Helsinki.

– Huikea voitto pakkokaupungistamista ja keskittämispolitiikkaa vastaan. Suomi-junassa Helsinki on ollut ravintolavaunu, hän kuvailee Twitterissä.

Joonas Könttä puolestaan pitää EU-budjettia ”ok”-kompromissina.

– Pitkän neuvottelun vaikea lopputulos. Mutta tämä elvytyspaketti…se ei nyt kyllä oikein Suomen kannalta parhaalta mahdolliselta vaikuta, hän tviittaa.