Kärnä: Ylen Jääskeläisen tulisi tehdä johtopäätökset ja erota

Yle

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä on pöyristynyt Yleisradion vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen viimeaikaisista lausunnoista ja toiminnasta.

Jääskeläinen totesi Helsingin Sanomien haastattelussa, että jos Julkisen Sanan Neuvosto ryhtyy liiaksi määrittelemään YLE:n journalistista linjaa, on Yleisradion perustettava oma elin sitä varten. Tämä tulkittiin vihjaukseksi irtautua julkisen sanan neuvostosta.

– Vaikka Jääskeläinen on nyt paikannut omia lausuntojaan, on tällaisilla asioilla leikittelykin vaarallista. Kansan on voitava luottaa Yleisradion riippumattomuuteen ja siihen, että se sitoutuu noudattamaan kaikessa toiminnassaan journalistin ohjeita sekä lakia. Jääskeläinen on toimillaan vakavasti horjuttanut kansakunnan uskoa Yleisradioon riippumattomana ja puolueettomana mediana, Kärnä lataa.

Hän kertoo saaneensa asiasta valtavasti yhteydenottoja huolestuneilta kansalaisilta.

Kansanedustajan mielestä Jääskeläisen tulisi nyt tehdä itse johtopäätökset ja harkita eroa, vaikka tämä ei olekaan syyllistynyt mihinkään lainvastaiseen.

– Poliitikon roolissa minun on vaikeaa vaatia mitään toimenpiteitä Yle:n hallitukselta, mutta esitän tämän vetoomuksen Jääskeläiselle huolestuneena kansalaisena. Vastaava päätoimittaja on ryhtynyt leikkimään tulella ja niin lehdistöstä kuin sosiaalisesta mediastakin piirtyy kuva ihmisestä, joka ei ole tilanteen tasalla ja joka heikentää toimillaan jatkuvasti Yle:n integriteettiä.