Jyty: Kelan etuuskäsittelijävalinnoissa jopa ikäsyrjintää

Kela

Julkis-ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn mielestä toimeentulotuen perusosan maksatuksen siirto Kelaan ei ole henkilöstön rekrytoinnin osalta sujunut mallikkaasti.

Jytyn tiedotteen mukaan prosessia ei ole välttämättä viety läpi ihan lain kirjaimen mukaisesti.

Kun maksatuksen siirtoa käsiteltiin vuonna 2014 eduskunnassa, selkeänä viestinä oli Jytyn mukaan se, että kuntien työntekijöiden osaamista toimeentulotukeen liittyvissä asioissa on hyödynnettävä.

Jyty on liittänyt tiedotteeseensa valiokunnan käsittelystä lainauksen, jossa sanotaan, että ”riittävän asiantuntemuksen turvaamiseksi on tarpeen tehdä rekrytoinnit ensisijaisesti kunnissa toimeentulotukiasioita hoitaneesta henkilöstöstä.”

Jyty on äärimmäisen pettynyt siitä, että valiokunnassa korostettua periaatetta eli osaamisen ja työkokemuksen merkitystä ei ole kuitenkaan toteutettu kaikissa kunnissa.

Esimerkiksi Oulussa  Kelan ensimmäisessä, kaupungin työntekijöille tarkoitetussa haussa kaikkia etuuskäsittelijöitä, jotka olivat hakeneet Kelasta kyseisiä töitä, ei valittu edes haastatteluun.

Myös Espoosta on tullut huolestuneita yhteydenottoja rekrytoinneista.

Jyty katsoo, että epäilyt siitä, että ikä saattaa olla eräs kriteeri, jolla valikoidaan haastatteluun kutsuttavat ja valittavat, on aiheellinen.

– Tällainen toiminta ei ole linjassa työurien pidentämisen kanssa, mutta ennen kaikkea kyseessä on iän perusteella tapahtuvaa syrjintää, Jytyn tiedotteessa todetaan.