IS: Kulmuni paheksuu Ohisalon lausuntoa jalkapantakohussa – “Hallitusohjelmasta ei yksipuolisesti voi vetäytyä“

Politiikka

Keskusta olettaa, että ministerit toimivat hallitusohjelman mukaisesti, että ei siitä yksipuolisesti voi vetääntyä.

Näin keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kommentoi Ilta-Sanomille sisäministeri Maria Ohisalon (kesk.) tiistaista irtiottoa.

Ohisalo sanoi Ylen haastattelussa, että sisäministeriössä tehdyissä asiantuntija-arvioissa on tultu sellaiseen loppupäätelmään, että jalkapannat eivät palvelisi asiasta tehtyä hallitusohjelmakirjausta.

Vihreiden puheenjohtajan lausunto on närästänyt etenkin keskustalaisia.

Esimerkiksi puolustusministeri Antti Kaikkonen ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ovat korostaneet, ettei hallitus ole vielä päättänyt teknisen valvonnan järjestämisestä.

– Aina kun ministerit puhuvat, he puhuvat koko hallituksen puolesta. Silloin pitää puhua hallitusohjelman puolesta, Kulmuni sanoo.

– Me noudatamme hallitusohjelmaa. Ja hallitusohjelmassa on kirjattuna tekninen valvonta ja oletamme, että ministerit noudattavat hallitusohjelmaa ja vievät asiaa eteenpäin, keskustajohtaja lisää.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) puolestaan totesi aikaisemmin päivällä, että sisäministeriön selvitys voi osoittaa, ettei yksittäinen valvontatapa olekaan tarkoituksenmukainen.

Juttua täsmennetty klo: 18:55. Jutussa kerrottiin alun perin, että Ohisalo olisi sanonut Ylellä, ettei kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille olisi tulossa valvontaan tarkoitettuja pantoja.

Ylen korjatussa jutussa kuitenkin kerrotaan Ohisalon sanoneen, että sisäministeriössä tehdyissä asiantuntija-arvioissa on tultu loppupäätelmään, että jalkapannat eivät palvelisi asiasta tehtyä hallitusohjelmakirjausta.