IL: päästövähennykset ovat vihreille hallituksen koossa pysymisen ehto – Ohisalo odottaa keskustan suostuvan ilmastotoimiin

Politiikka

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo luottaa Iltalehden haastattelussa siihen, että hallituskumppani keskusta suostuu tuntuviin ilmastotoimiin.

Edellytyksenä hän näkee sen, että keskustan kannatuksen ydinalueiden pienituloisia asukkaita autetaan erilaisilla hankinta-, muutos- ja luopumistuilla.

Ohisalo sanoo, että syksyllä punnitaan, onko pääministeri Sanna Marinin (sd) viiden puolueen enemmistöhallituksesta noudattamaan omaa hallitusohjelmaansa.

– Kaikista hallituspuolueista tuli koronakeväänä hetkellisesti kriisinhoitajia. Normaalissa poliittisessa tilanteessa olemme myös uusien asioiden edistäjiä, vihreiden puheenjohtaja korostaa.

Ohisalon mukaan hallitusohjelman noudattaminen lisää myös yhteiskunnallista vakautta.

Hakkuiden hillitseminen on ollut vihreän liikkeen tavoitteena 1970-luvulta lähtien. 

– Pitää vähentää ilmastopäästöjä ja kasvattaa hiilinieluja, Ohisalo sanoo.

MYÖS liikenteen päästöjä halutaan suitsia. Suomi aikoo puolittaa liikenteen päästönsä vuoteen 2030 mennessä.

Ohisalo arvioi, että sähköautoilun läpimurto edellyttää Suomessa valtakunnallista latausverkostoa.

Myös sähköpyöräily, biokaasulla käyvät autot ja ruuhkamaksut löytyvät Ohisalon keinovalikoimasta.

Kommentit (4)

 • Lukija9

  Vihreiden edustajat, ei pidä höyhöttää hetken mielijohteesta joutavia ja vaatia Keskustaa ryhtymään liian nopeisiin ilmastotalkoisiin. Kannattaa ensin miettiä, tavoitteletteko tuulentupia. Suomen väestö on kehittänyt teknologian siihen pisteeseen, että emme saastuta ilmastoa ja luontoa yhtään yli. Ja muistakaa, että Keskustan kannattajat ovat kautta aikojen eläneet luonnon ehdoilla. Luonto on vuoroin pannut heidät seinää vasten ja vuoroin antanut aihetta hyvinvointiin, joten keskustan ei tarvitse hetken höyhötyksiin lähteä mukaan. Hallituksestakin lähtö näennäisasiain takia tuskin tulee vaatimustenne takia kysymykseen.

 • Lukija28

  kysynkin vaan kuinkahan nämä ilmstotavoitteet vihreiden kannalta
  paranee jos lähtee hallituksesta kadeisko miettii ?

 • Lukija34

  Maria Ohisalo vaatii, että tuntuvia ilmastopäätöksiä tehdään jo syksyn budjettineuvotteluissa.Ne ovat vihreiden ehto hallituksen koossa pysymiselle.
  Heiltä on edellytettävä, että tehdään mittavia päätöksiä myös työllisyys- ja talustoimista. Niistäkin on sovittu hallitusohjelmassa.

 • Lukija9

  Tulee olemaan varmaa, etteivät Vihreät Keskusta komentele ja jos yrittävät, siitä seuraa vain heille jotakin ennalta arvaamatonta?

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen