Husu Hussein eroaa keskustasta – "En enää usko puolueen toimintaan"

Keskusta

Radiopersoona, toimittaja Abdirahim Husu Hussein eroaa keskustasta. Hussein kirjoittaa Facebookissa , ettei usko enää keskustan nykyiseen toimintaan.

– Siinä Suomessa, johon tulin, hyvinvointi kuului kaikille eikä vain harvoille etuoikeutetuille. Kuitenkin juuri tuohon suuntaan nykyinen linja tulee meidät ajamaan, hän perustelee.

Hussein luettelee, ettei voi hyväksyä koulutukseen ja kehitysapuun kohdistuvia leikkauksia, yliopistojen lukukausimaksuja tai valtionyhtiöiden yksityistämistä.

– En voi hyväksyä sitä, että vähemmistöjen ja vähävaraisten annetaan nähdä toisensa vihollisina, hän jatkaa.

Hussein myöntää, että jotain on tehtävä maan tilanteen kohentamiseksi.

– Vaalivoiton jälkeen asiat Suomessa olivat huonosti ja meidän tuli tehdä kaikkemme noustaksemme tuosta tilanteesta. Lupasin tukea niitä kovia päätöksiä, jotka meille myytiin välttämättöminä. Näin myös tein, vaikkei se hyvältä tuntunut.

Hussein liittyi keskustaan 13 vuotta sitten. Hän kiittää puoluetta siitä, että hänen kotouttamisensa kylmään pohjolaan Somaliasta onnistui niin hyvin.

– Jokainen muualta tänne tullut kokee, ettei ole osa yhteiskuntaa, kunnes löytää sen oman väylänsä. Minun kohdallani tämä tapahtui keskustassa ja tunsin itseni täysivaltaiseksi jäseneksi, ei vain puolueessa, vaan koko maassa.

– Olen sitä mieltä, että keskusta kotoutti minut Suomeen ja tästä tulen olemaan aina kiitollinen, Hussein kynäilee.