Hussein al-Taeen sairausloma jatkuu toukokuun loppuun

Sairausloma liittyy al-Taeen vanhoista solvaavista kirjoituksista nousseeseen kohuun
Eduskunta

Kansanedustaja Hussein al-Taeen (sd.) sairausloma jatkuu toukokuun loppuun. Al-Taee joutui sairaalahoitoon huhtikuun lopussa, mutta SDP tiedottaa, että kansanedustaja siirtyi viime viikon lopulla avosairaanhoitoon.

– Eduskuntaan on ilmoitettu, että sairausloma jatkuu ainakin toukokuun loppuun, al-Taeen eduskunta-avustaja Matti Sadeniemi kertoo ja lisää, ettei al-Taee sairauslomansa aikana osallistu eduskuntatyöhön.

Al-Taee on ollut esillä vanhojen, herjaavien Facebook-kirjoitustensa takia. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi toukokuun alussa al-Taeen sairausloman liittyvän kirjoituksista aiheutuneeseen kohuun ja al-Taeen henkisten voimavarojen riittävyyteen.

Al-Taee myönsi huhtikuun lopulla, että hän oli vuosia aiemmin kirjoittanut tekstit, jotka levisivät kuvakaappauksina julkisuudessa. Kirjoituksissa solvattiin muun muassa sunnimuslimeja, homoja, somaleja ja juutalaisia. Al-Taee pyysi kirjoituksiaan anteeksi.

Toukokuussa Valtakunnansyyttäjänvirasto (VKSV) pyysi poliisia selvittämään, onko al-Taeen Facebook-kirjoituksista syytä aloittaa esitutkinta.

Viime viikolla STT kertoi, että keskusrikospoliisi (KRP) oli päättänyt jo huhtikuussa, ettei al-Taeeta ole syytä epäillä rikoksesta.

VKSV:n pyynnössä ei ole kyse samasta tutkintapyynnöstä, jota KRP käsitteli. STT ei ole toistaiseksi tavoittanut virastoa kommentoimaan, riittääkö KRP:n selvitys virastolle vai voidaanko kirjoitukset tutkia vielä uudestaan.