Helsingissä liikkuva poro on suuri mysteeri – Nuuksion poropuiston yksilöt ja Korkeasaaren metsäpeurat ovat tallessa

Eläimet

Helsingissä tänään havaittu poro liikkuu edelleen vapaana, kertoo Helsingin poliisilaitos. Poro paikallistettiin tänään aiemmin Kolmostien lähellä sijaitsevaan metsikköön Pohjois-Haagassa.

Nuuksion poropuistosta kerrotaan STT:lle, että sen kaikki seitsemän poroa ovat tallella. Puiston mukaan kyseessä saattaisi olla poron sijaan myös metsäpeuran vasa. Kuvan perusteella karkuteillä olevan eläimen jalat ovat pitkät, kuten metsäpeuroilla, Nuuksion poropuistosta todetaan.

Korkeasaaren eläintarhasta puolestaan kerrotaan, että siellä ei asu poroja. Sitä muistuttavia suurikokoisempia metsäpeuroja sen sijaan eläintarhassa asustaa, mutta ne ovat eläintarhan mukaan kaikki tallessa.

Metsäpeura on poron villi sukulainen, joka on sopeutunut lumiseen havumetsään, kerrotaan Korkeasaaren verkkosivuilla.

Suomessa ja Venäjän Karjalassa elää yhteensä joitain tuhansia metsäpeurayksilöitä.

Poliisi kertoi iltapäivällä, että eläimen etsinnät on toistaiseksi keskeytetty tuloksettomina. Poliisi sanoi jatkavansa etsintää, kun eläimestä saadaan lisähavaintoja.

Poro havaittiin ensimmäisen kerran puolenpäivän aikaan kuljeskelemassa Hämeenlinnanväylän eli Kolmostien läheisyydessä noin seitsemän kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Tämän jälkeen eläin siirtyi metsikköön.

Poliisi toivoo alueella autoilevia olemaan erityisen varovaisia liikenteessä. Porosta pyydetään ilmoittamaan hätänumeroon 112.

Helsingin Poliisin Twitterissä julkistama kuva porosta Helsingin Pohjois-Haagassa. LEHTIKUVA / HANDOUT / HELSINGIN POLIISI