Helsingin piiripomo ei sulata keskustan hiljaisuutta Pride-viikolla – kutsuu puoluetta "valtaan rakastuneiden, opportunististen kyläpoliitikkojen liitoksi"

Keskusta

Kukahan keskustan puoluejohdossa päätti, että keskusta tekeytyy kuolleeksi Pride-viikon ajaksi, kysyy Helsingin Keskustan puheenjohtaja Harriet Lonka Suomenmaan mielipidepalstalla.

Keskustan nimissä ei annettu Pride-viikon aiheista kannanottoa. Lonka epäilee, että ajatuksena lienee ollut, että Pride menee ohi ja sitten voidaan taas jatkaa muina miehinä ja naisina oikeiden asioiden parissa. 

– Ainoa ongelma tässä taktiikassa on se, että Pride ei ’mene ohi’ eikä sitä voi ohittaa.

Keskustan näkyvistä hahmoista Helsinki Prideen osallistui puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen.

– Tämä oli hienoa, mutta tapahtui pikemmin puoluejohdosta huolimatta kuin sen ansiosta. Ministereiden, varsinkin puolueen varapuheenjohtajana toimivan kulttuuriministerin, poissaolo medioista sai aikaan hyytävän tyhjyyden tunteen, Lonka jatkaa.

Keskustan piiripomolla onkin tiukka kysymys puolueelle.

– Milloin keskustasta on sukeutunut tällainen sulkeutunut, änkyrämäinen, äärikonservatiivinen puolue? Mihin on unohtunut sivistys, ihmisyysaate, perustuslain kunnioittaminen ja ihmisoikeudet?

Longan mielestä perusoikeuksista näyttää muistissa pysyvän vain positiivinen uskonnonvapauden tulkinta, mutta “muita ei viitsitä, haluta tai osata muistella.”

– YK:n ja Euroopan ihmisoikeussopimukset on unohdettu ja ihmisoikeuksien jakamattomuuden periaate ilmeisestikin täyttä hepreaa.

Lonka kertoo ajatelleensa aina, että keskusta tarjoaa turvallisen, ihmisten erilaisuuden hyväksyvän, juurevien järki-ihmisten vaihtoehdon.

– Pride-viikon kokemusten valossa puolue näyttää kuitenkin olevan enemmän valtaan rakastuneiden, opportunististen kyläpoliitikkojen liitto.

Kommentit (5)

 • Lukija64

  Hyvä Lonka ! Osui ja upposi ! Vaikka tuo viittaus noihin kyläpolitiikoihin vissiin närästääkin osaa porukkaa.
  Eli: uutta luoden, vanhaa unohtamatta.

 • Kapteeeni

  Olen suuresti hämmästynyt tästä kannanotosta ja tulkinnoista millainen Keskusta on ja millaisia me keskustalaiset olemme. En kyllä tunnista niistä itseäni. Olen siis hyvin eri mieltä Harriet Longan kanssa.

 • Lukija64

  ”…..millaisia me keskustalaiset olemme.”
  Puolueen alamäki johtuu siitä, että se on ”Tuntematon Keskusta” ja nuoriso on sitä mieltä, että EVVK eli Ei Voi Vähemmän Kiinnostaa.
  Meitä keskustalaisia on muuallakin kuin näissä kyläympäröissä. Nythän on näkyvissä, miten tässä käy, jos arvot eivät elä arjessa.

 • Mustikka

  Typerä kannanotto, joka laskee Keskustan kannatusta edelleen. Pride kulkue ei millään tavoin edistä sukupuolivähemmistöjen tasaarvoa vaan päinvastoin antaa monelle syyn syrjintään, koska koko pellekulkueella on vain tarkoitus ärsyttää eri tavalla ajattelijoita. Sukupuolivähemmistöihin tulee jokaisen suhtautua tasaarvoisesti ja luonnollisesti huolimatta pellekulkueista. Monet ihmisille iloa tuottavista henkilöistä kuuluvat näihin vähemmistöihin. Hiljaa oleminen pellekulkueista on oikea linja.

 • Lukija64

  ”Hiljaa oleminen pellekulkueista on oikea linja.”
  Hiljaa oleminen ei ole keskustalainen linja. Sitä linjaa ei ollut myöskään Alkiolla. Näitä kyläpolitiikkojahan oli jo silloin yllin kyllin
  Suomen Keskusta ei ole etujärjestö historiastaan huolimatta eikä näillä eväillä enää pärjätä.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen