Hannakaisa Heikkinen kiittelee Könkkölän esitystä – "Hienoa, jos ikärajaa ei tarvitse asettaa kuljetuspalveluihin"

Vammaispalvelut

Kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) iloitsee, että paljon kritisoitua 75 vuoden ikärajaa ei tarvitse asettaa vammaispalvelulain mukaisiin kuljetuspalveluihin.

Sosiaali- ja terveys­mi­nis­te­riön asettama selvitysmies Kalle Könkkölä esittää, että ne henkilöt, jotka jo ennen korkeaa ikää tarvitsevat vammaispalvelulain mukaisia kuljetuspalveluja, säilyttäisivät aina oikeutensa näihin kuljetuspalveluihin myös ikääntyessään.

Könkkölä luovutti tänään selvityksensä vammaispalveluiden vaihtoehtoisista säästöistä perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulalle (kesk.).

Heikkinen haluaa antaa Könkkölälle ison kiitoksen.

– Hallituksen linjaamat sinänsä välttämättömät säästölinjaukset talouden tasapainottamiseksi ovat haastavia toteuttaa ja siksi on tärkeää, että valmistelutyössä käytetään parasta mahdollista asiantuntemusta, Heikkinen kirjoittaa tiedotteessaan.

Palveluiden tarpeesta voidaan Heikkisen mukaan tehdä harkintaa, mutta rajaus tiettyyn ikään ei ole toivottavaa

– Vammaisten tarpeet eivät muutu tai pienene iän myötä. Sen sijaan heillä on usein vaativampia tarpeita kuin muilla ikäisillään, kansanedustaja sanoo.