Finavia: Lentoasemien matkustajamäärät kasvaneet selvästi viime kuukausina

Finavian mukaan ihmiset ovat innostuneet taas lähtemään matkoille. Koronaa edeltävistä luvuista ollaan silti yhä kaukana.
Lentoliikenne

Suomessa lentoasemien matkustajamäärät ovat kohonneet selvästi viime kuukausina, ilmenee valtion lentoasemayhtiön Finavian tilastoista.

Heinä-syyskuussa matkustajamäärä Finavian lentoasemilla kasvoi lähes 90 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Lentoasemien läpi matkusti noin 1,5 miljoonaa ihmistä.

–  Matkustusrajoitusten purkamisen ja rokotekattavuuden kasvun myötä ihmiset ovat innostuneet taas lähtemään matkoille, kertoo Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori tiedotteessa.

Finavian mukaan kasvu näkyy selkeimmin Helsinki-Vantaan lentoaseman luvuissa.

–  Helsinki-Vantaalla nähtiin syyskuussa jo noin 20  000 matkustajan päiviä, kun luku oli synkimmillään alle 400 matkustajaa. Kehitys on oikeaan suuntaan, mutta vielä on matkaa pandemiaa edeltäviin yli 60  000 matkustajan päiviin. Palautumisessa ollaan yhä jäljessä muita Euroopan lentoasemia, Vuori sanoo.

Koronaa edeltävien aikojen matkustajamääristä ollaan yhä kaukana. Tammi-syyskuussa Finavian lentoasemilla oli 2,5 miljoonaa matkustajaa, kun viime vuoden vastaava luku oli 5,8 miljoonaa. Vuoden 2019 tammi-syyskuussa matkustajia oli 19,6 miljoonaa.

Finavian mukaan kansainvälinen vaihtomatkustus ei ole vielä kunnolla käynnistynyt, sillä lentoliikenne Aasian ja Euroopan välillä on vähäistä.

–  Kansainväliset lennot Suomesta ovat suuntautuneet Eurooppaan. Suosiossa ovat kesästä lähtien olleet tutut Espanja ja Kreikka, Vuori kertoo.