Elinkeinoministeri Lintilä kysyy: “Koronan jälkeinen Suomi suorastaan huutaa keskustalaisia lempiteemoja – jaksammeko vastata huutoon uskottavasti?“

Keskusta

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mielestä keskustalla on kaikki eväät menestyä puolueena nykyisen hallitusyhteistyön myötä, mutta se vaatii määrätietoista luottamuksen vahvistamista.

– Koronan jälkeinen Suomi suorastaan huutaa keskustalaisia lempiteemoja, mutta jaksammeko vastata huutoon uskottavasti, hän haastaa Suomenmaan blogissaan.

Lintilän mukaan keskustalle tärkeät asiat, kuten hajautettu yhteiskunta, kannattava maatalous, kannustava yrittäjyys, uusiutuvien luonnonvarojen kestävä hyödyntäminen sekä perheen ja työn parempi yhdistäminen ovat aiheita, joille jotkut vielä aiemmin naureskelivat.

– Eivät naureskele enää, hän viittaa aina ajankohtaisiin teemoihin.

Mika Lintilän mielestä luottamuksen palautumista on turhaa odottaa, jos tavoitteisiin pyritään vain vanhoja muistelemalla.

– Meidän pitää tarjota suomalaisille kestävistä teemoista kumpuavaa uutta ja rakentavaa suuntaa rohkealla otteella. Keskusta on parhaimmillaan uudistusliike, ministeri muistuttaa.

Elinkeinoministeri ei epäile hallituksen kestokykyä, mutta se edellyttää rehellisyyttä itseltä ja muilta.

– On päivän selvää, että tulevien vuosien aikana jokainen puolue tulee saamaan haluamaansa ja nielemään inhoamaansa. Yhdelläkään puolueella ei ole varaa kaksilla rattailla istumiseen, jos mielii kantaa vastuuta uskottavasti, Lintilä toteaa.