Elinkeinoministeri Kulmuni: Googlen päätökset kertovat, miten hyvä maa Suomi on investoinneille

Google

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk.) sanoo Googlen investointien olevan hieno asia Suomelle ja suomalaiselle elinkeinoelämälle.

Kulmunin mukaan päätökset kertovat siitä, miten hyvä investointiympäristö Suomi on.

– Totta kai on hienoa, että Googlen toimitusjohtaja vierailee Suomessa ja vielä tällaisten hyvien uutisten kera, jotka edistävät digitalisaatiota ja samalla uusiutuvaa energiaa, Kulmuni sanoi toimittajille Helsingissä.

– Nämä ovat kilpailtuja hankkeita, ja olen iloinen, että nimenomaan Suomeen niitä nyt tulee.

Yhdysvaltalainen teknologiajätti Google on kertonut tänään 600 miljoonan lisäinvestoinnista Haminan palvelinkeskukseen sekä kahdesta uudesta tuulivoimaprojektista Suomeen.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) ja Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai kertoivat investoinneista tänään aamupäivällä tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Kun Kulmunilta kysyttiin, ovatko Googlen investoinnit sulka hallituksen hattuun, hän sanoi, että on tärkeää, ettei hallitus kiristä yritysten verotusta.

Samalla Kulmuni nosti esiin myös hallitusohjelman kirjauksen siitä, että teollisuuden sähköveroa alennetaan kohti Euroopan unionin sallimaa minimitasoa.

– Ei niistä kirjauksista varmasti haittaa näille investoinneille ole, vaan kyllä ne enemmänkin kannustavat niihin.

Kulmuni ei ottanut tarkemmin kantaa siihen, voivatko Googlen investoinnit tuoda myöhemmin lisää satsauksia Suomeen.

Hän sanoi pitävänsä hienona, että Suomi on merkittävässä roolissa Googlen uudessa investointipaketissa.

– Varmasti keskustelua nousee myös laajemmin, joten me tietenkin toivomme, että Suomeen pystyisi kansainvälisiä investointeja myös laajemmin suuntautumaan.