Demokraatti: Sipilä kiistää vaikuttaneensa turvallisuuspäällikkö Savolan irtisanomiseen – "Minulla ei ole ollut mitään vaatimuksia Savolaa kohtaan, päinvastoin"

Sipilä sanoo, että hänen puolestaan Savola voisi jatkaa työssään
Juha Sipilä

Kansanedustaja Juha Sipilä (kesk.) sanoo Demokraatille, ettei ole vaikuttanut mitenkään eduskunnan turvallisuuspäällikkö Jukka Savolan irtisanomiseen.

Sipilä sanoo kieltäytyneensä osallistumasta eduskunnan sisäiseen tutkintaan Savolan toiminnasta koska ei ole eikä halunnut olla mukana Savolaa koskevassa päätöksenteossa.

–  Se on puhtaasti kansliatoimikunnan asia. Minulla ei ole ollut mitään vaatimuksia Savolaa kohtaan, päinvastoin, enkä ole niitä kenellekään esittänyt, Sipilä sanoo lehdelle.

Sipilä sanoo, ettei hänellä ole ollut mitään vaatimuksia Savolaa kohtaan ja hänen puolestaan Savola voisi jatkaa työssään.

Savola on valittanut viime kuussa tapahtuneesta irtisanomisestaan hallinto-oikeuteen. Valituskirjelmässään Savola syyttää työnantajaa virkamieslaissa säädetyn kuulemisvelvoitteen laiminlyönnistä.

Savolan irtisanomiseen johtanut tapahtumaketju alkoi tammikuun alussa, kun Sipilän päälle käytiin lähellä Pikkuparlamenttia. Sipilä kuvaili hyökkääjän käyneen päälle nyrkit pystyssä, Savola kuvaili tapahtumaa turvakamerakuvien perusteella tönäisyksi.

Savola menetti työpaikkansa sen jälkeen kun häntä syytettiin hyökkäyksestä kuvatun turvakameramateriaalin antamisesta MTV:n uutisille. Valituskirjelmässään Savola sanoo antaneensa MTV:n toimittajan kuvata tallenteet omalla kännykällään eikä luovuttanut aineistoa. MTV oli tehnyt materiaalista tietopyynnön.

Savola vetosi siihen, että on aikaisemminkin antanut median tutustua eduskunnan turvakamerakuvaan. Tämä tapahtui vuonna 2019, kun ympäristöjärjestö Greenpeacen mielenosoittajat kiipeilivät eduskuntatalon julkisivua pitkin. Tuolloin asiasta ei tullut sanomista.

Kommentit (8)

 • TOLONEN PASI

  Kun tapaus tuli julki, videoista näkyy selvästi kuinka Sipilän väittet olivat puuta heinää.
  Ja nyt kun hän sanoo, ettei vaikuttanut potkuihin, kuka uskoo?

  • Lukija34

   Minä uskon. Ei ole koskaan tullut ilmi, että Sipilä olisi valehdellut. Rehdein politiikko, jota olen seurannut. Itse voit tulla uskossasi autuaaksi.

   • TOLONEN PASI

    Katsoppa video uudestaan ja kerro missä kohdassa näkyy, kuinka ”nyrkeillä lyötiin”?
    Jokainen saa vetää omat johtopätöksensä mitä videolla tapahtuu..

 • Lukija52

  Kyllä minä ainakin uskon, ”Tolonen”!
  Miksi en uskoisi, ei minullakaan ole silmiä selässä, ja oli miten oli, kimppuun käytiin ja silloin on aina tuomittavaa kun kimppuun käydään!
  En ymmärrä näitä ”tönäisyn tai iskun” jankuttajia, teillä ei ole muuta kuin Sipilän vahingoksi jatkuvaa kitinää!
  Varmaan teillä itsellänne on jotain omalla tunnolla vai oletteko joutuneet vain töihin?

 • TOLONEN PASI

  Sinulle tiedoksi. Maksan työstäni 30% veroja, joita nyky hallitus Keskusta mukaanlukien käyttä mm. vihersirtymään jossa ei ole mitään järkeä. Jatkakoon Keskusta samalla linjalla minun puolestani.
  Esim. hiilidioksidimäärä on kasvanut ilmakehässä korona vuodesta huolimatta.
  Mutta puolestani Keskusta saa kyykyttää veronmaksija ilmastotavotteiden tukemisessa niin kauan kun haluaa. Saattaa olla, että jotkut äänestäjät voivat olla linjasta eri mieltä…

  • Lukija52

   ”30”prosenttia veroja ja ei sitten Sipilää lyöty, niinkö?
   Savola vuoti medialle omaa ydintä työstään ihan omaa tyhmyyttään ja saa nyt kenkää, ei kait siinä liene mitään epäselvää!
   Ei kukaan saa ilman seuraamuksia vuotaa oman työnantajansa sisäisiä tietoja, oli ne sitten mitä hyvänsä! Sellaista ns ylipoliisia ei voi olla eduskunnassakaan joka tuomitsee ja on muka oikessa ja sitä puolustaa julkisuuden kautta, vain ollakseen oikeassa, ihme ajatuksenjuoksua joillakin.

 • Lukija4

  Olen seurannut kansalaisena Sipilän toimintaa ja lausuntoja, mutta en ole huomannut hänen puhuneen muunneltua totuutta. Hän ei ole omaksunut nykypäivän tapaa lausuntojen pohjaksi, joten luotan tässäkin tapauksessa hänen sanomisiin. Tästä varmaan toisinajattelijat sitten vääntävät omaa ”totuuttaan”.

 • Lukija21

  Sipilä oli soitellut eduskunnan puhemiehelle ja pääsihteerille useita kertoja Savolan juttuun liittyen. Miksi? Oliko pelko, että nyrkeillä päälle käyminen ei ollutkaan totta? Kyllä siinä oli videon mukaan suunsoittoa jo ennen tönimistä.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen