Budjettiriihen tärkein anti oli kyky yhteistyöhön, sanoo keskustan puoluesihteeri – ”Tuloksia saatiin vastoin ennakko-odotuksia ja -ilkkumisiakin aikaan“

Budjettiriihi

Budjettiriihen tärkein lopputulos oli viiden puolueen kyky yhteistyöhön, sanoo keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen.

– SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP tulivat budjettiriiheen hyvinkin erilaisten näkemysten kanssa. Vaikka asiat olivat poikkeuksellisen vaikeita ja neuvottelut ottivat aikaa, yhteistyöhön kyettiin, Pirkkalainen kirjoittaa Suomenmaan puheenvuorossaan.

Hän myöntää, että lopputulema ei yksityiskohtien osalta ole keskustan eikä varmaan muidenkaan hallituspuolueiden näkökulmasta täydellinen.

– Suomen kannalta se on kuitenkin oikea. Suomi pitää viedä näiden vaikeiden aikojen yli mahdollisimman vähin vahingoin.

Puoluesihteerin mukaan yhteistyökykyä tarvitaan myös tästä eteenpäin, jotta Suomi saadaan nostettua takaisin jaloilleen.

– Eikä pelkästään hallitukselta, vaan myös eduskunnalta, työmarkkinaosapuolilta ja muilta yhteiskunnan toimijoilta. Kaipola-tyyppisellä – eikä millään muullakaan vastakkainasettelulla – ei turvata yhtään työpaikkaa, ei tasa-arvoisia peruspalveluja eikä huolenpitoa heikompiosaisista.

Pirkkalainen kirjoittaa, että kyky yhteistyöhön on keskustalla verissä.

– Yhteistyö on myös puheenjohtaja Annika Saarikon linja. Se saattoi näkyä myös siinä, että tuloksia saatiin vastoin ennakko-odotuksia ja -ilkkumisiakin aikaan.