Barcelonassa autoisku väkijoukkoon – poliisi vahvistaa terrori-iskuun liittyvän pidätyksen

Terrori-isku

Barcelonassa on tehty terrori-isku. Valkoinen pakettiauto osui kymmeniin ihmisiin La Ramblan turistikadulla alkuillasta.

Espanjan viranomaiset vahvistavat, että Barcelonan autoiskussa on kuollut 13 ihmistä ja loukkaantunut noin 50.

Viranomaiset korostivat, että uhrien määrä voi nousta.

Paikalla olleiden silminnäkijöiden mukaan ihmiset juoksivat kauhuissaan pakoon ja hakivat turvaa kadun varrella olevista kaupoista ja kahviloista.

Katalonian poliisi vahvistaa, että se on ottanut kiinni miehen liittyen Barcelonassa tehtyyn autoiskuun. Ei ole tiedossa, oliko hän auton kuljettaja.

Aiemmin poliisi julkaisi kuvan miehestä, joka oli vuokrannut iskussa käytetyn pakettiauton Barcelonan liepeiltä.

Sanomalehti El Mundon mukaan mies on syntyjään Pohjois-Afrikasta ja asui luvallisesti Espanjassa. Espanjaan hän oli ilmeisesti muuttanut Ranskasta.

Twitterissä poliisi myös kiistää mediassa liikkuneet tiedot, että iskupaikan lähellä sijaitsevaan ravintolaan olisi linnoittautunut epäiltyjä. Poliisi ei kommentoinut tietoja, joiden mukaan se olisi etsinyt Barcelonassa myös toista epäiltyä.

Medialle puhuneiden nimettömien poliisilähteiden mukaan toinen vuokrattu pakettiauto olisi löytynyt Vicin kaupungista noin 60 kilometriä Barcelonasta pohjoiseen.

Poliisi kehottaa ihmisiä välttämään La Ramblan aluetta. Poliisi on eristänyt kadun ja myös evakuoinut lähialueita.

Kauppoja ja ravintoloita on suljettu, ja kaupungin julkinen liikenne on pysäytetty.

Barcelonan terrori-iskun tapahtumapaikka La Rambla on kaupungin vilkkain turistikatu.

Reilun kilometrin mittainen kävelykatu kulkee kaupungin keskusaukiona pidetyltä Katalonia-aukiolta Kolumbus-patsaalle lähelle Välimeren rantaa.

La Ramblaa reunustavat sadat ravintolat ja kaupat ja se on myöhäiseen yöhön asti täynnä turisteja, kaupustelijoita ja katutaiteilijoita.

Katu on ollut tunnettu myös siitä, että se on taskuvarkaiden suosiossa.

Juttua päivitetty kauttaaltaan ja otsikkoa muokattu klo 21.45.