Avoin puolue ja Suomen kommunistinen puolue puoluerekisteriin

Avoin puolue nousee ensi kertaa puoluerekisteriin, SKP palaa puoluerekisteriin vajaan kahden vuoden tauon jälkeen
Politiikka

Avoin puolue ja Suomen kommunistinen puolue on merkitty puoluerekisteriin, kertoo oikeusministeriö. Puoluerekisterissä on lisäyksen jälkeen 20 puoluetta.

Vuoden 2019 lopulla perustetulla avoimella puolueella on Helsingissä yhden hengen valtuustoryhmä, jonka valtuutettuna on puolueen puheenjohtaja Petrus Pennanen. Viime kuntavaaleissa Pennanen valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon piraattipuolueen ehdokkaana.

Avoimen puolueen aikomuksena on toimia tieteellisen tiedon ja parhaina tunnettujen ratkaisujen pohjalta. Tavoitteena on edistyksellisten yhteiskunnallisten uudistusten toteuttaminen käytännössä.

Puolue sanoo olevansa mukana kuntavaaleissa ainakin Helsingissä, Tampereella, Loviisassa ja Ilomantsissa.

Suomen kommunistinen puolue (SKP) palaa puoluerekisteriin vajaan kahden vuoden tauon jälkeen. SKP putosi puoluerekisteristä toissa vuonna, kun se ei saanut kansanedustajaa eikä kahden prosentin osuutta koko maan äänistä vuoden 2015 eikä vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

SKP sanoo asettavansa kuntavaaleissa ehdokkaita kautta maan. SKP:n pääsihteerin Tiina Sandbergin mukaan puolue ei viime kuntavaaleissa suoriutunut kuten olisi pitänyt.

–  Nyt onkin tavoitteena ottaa takaisin valtuustopaikkoja muutamilla keskeisillä paikkakunnilla, Sandberg sanoo tiedotteessa.

SKP kertoo aikovansa jatkaa heikoimpien puolustamista. Kuntavaalikampanjassaan puolue korostaa erityisesti kuntien roolia työllistäjänä.