Nestlé yrittää valmistaa suklaata tehokkaammin ilmastonmuutoksen heikentämien satojen vuoksi
Elintarvikejätti Nestlé kertoo kehittäneensä suklaanvalmistukseen uuden menetelmän, jossa hyödynnetään aiempaa isompi osa kaakaohedelmästä. Yhtiön mukaan menetelmällä suklaan tuotantoprosessissa hedelmästä saadaan käytettyä jopa 30 prosenttia suurempi osuus verrattuna aiempaan.
Perinteisesti suklaan valmistuksessa käytetään ainoastaan hedelmän sisällä olevia kaakaopapuja. Nestlén mukaan uudessa menetelmässä taas hyödynnetään kaikki kaakaopalon sisällä olevat osat, jotka kerätään prosessissa kosteaksi massaksi. Sen jälkeen massa fermentoituu luonnostaan, mikä tuo suklaan maun esiin.
Yhtiö kertoo, että tämän jälkeen massa jauhetaan, paahdetaan ja kuivatetaan kaakaohiutaleiksi, joista voi valmistaa suklaata ilman, että maku kärsii.
Uusi menetelmä on vielä pilottiasteella. Nestlé sanoo selvittävänsä erilaisia ratkaisuja vastatakseen ilmastonmuutoksen heikentämiin kaakaosatoihin.
Pienemmät sadot ovat nostaneet suklaan hintaa viime vuosina, mikä taas on heikentänyt kysyntää.