Syyllistäminen yltyy

Pakina

Ei olisi uskonut, että tulee Ohisaloa ikävä. Kohta tulee, kun tilalle nousee, ehkä jopa laillisuusministeriksi, parhaiten tietävä Iiris Suomela. Vihreiden muka ainoa asia on ilmasto, vaikka se on vallanhimo, oikeassa oleminen ja toisinajattelijoiden syyllistäminen.

Keskustakin on mukana maailman kunnianhimoisimmassa ilmastopolitiikassa. Olemme kuulemma hiilineutraaleja 9-14 vuoden sisällä. Paitsi että oikeassa elämässä emme ole.

Vaikka olisimmekin, niin Kiina ei ole, Brasilia ei ole, Venäjä ei ole, Amerikka ei ole, ei Eurooppa, ei Afrikka. Hassua että ilmat menevät tuolla ylhäällä sekaisin. Ei se ole vain Venäjän haitta kun heillä metsää palaa, vesi valuu silmistä EU:n alueellakin.

Mutta mitäpä siitä, ylemmyyden tunteessaan vihreät tietävät mikä kaikki on väärin. Väärin on turpeen poltto, väärin on metsätalous, erityisen väärin on maatalous. Polttomoottoriauto on paha, oikein paha. Sähköauto on hyvä, oikein hyvä. Sähköauton käyttövoima tulee töpselistä.

Muutamassa maassa lapset menevät kaivoksiin, koska Euroopan vihreä herra ja rouva tarvitsevat sähköautonsa akkuun kallisarvoisia metalleja.

On pienempääkin pahaa. Paha ja huono kansalainen syö ruisleipää ja lihaa. Pieree!

Muovista tehty turkki kelpaa, koska muovi ei ole eläimen nahkaa. Tekonahkapöksyt voi laittaa, koska niiden vuoksi ei ole nauta kuollut. Ensi talvenakin urhea ympäristösoturi voi Stockan kulmilla spreijata palelevan vanhuksen turkkiin Murha. Sprayssä on ponnekaasuja, mutta tarkoitus pyhittää keinot. Tarkoitus on niinku olla osallistuva, niinku aktivisti.

Hauskaa vaikka sopimatonta oli se, että turhautunut turveyrittäjä lähetti puolen miljoonan laskun kansanedustaja Anna Kontulalle. Oli puheillaan vaikuttamassa toisen elinkeinon kupsahtamiseen.

Kotikaupungissani vihreät puuhaavat alueellisen ilmastohätätilan julistamista. Määrittele hätä. Minunko moponi aiheuttaa tulivuorenpurkauksen? Siihen ei ole mitään julkilausuttavaa, että tehtiin faktisesti turhaan uusi viiden miljoonan euron paloasema.

Palomiehet eivät voineet olla entisessä, koska sisäilmaongelma oli. Uusi omistaja korjautti sen 200 000 eurolla. Pohdin lähettäisinkö laskun alkuperäiselle ilmastointiurakoitsijalle, satuolennolle nimeltään Vastaava Mestari, vai ihan vain valtuutetuille

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen