Kesäteatteria

Pakina

Pitkäksi venähtäneet puoliväliriihineuvottelut leimattiin kepun kesäteatteriksi. Näyttelijöitä oli muitakin. Mutta hei, mitä pahaa kesäteatterissa?

Keskustan missio on pitää Suomi asuttuna ja huolehtia huoltovarmuudesta. Kun koko Suomi on asuttuna, näytellään eri puolilla maata sadoissa kesäteattereissa. Ihmiset saavat harrastaa ja virkistyä.

Toki tätäkin kansanperinnettä kaupallistetaan, ammattinäyttelijät tai ainakin Salkkareista tutut yhden ilmeen puunaamat kiertävät rahastamassa kevyellä kokoonpanolla.

Keskusta leimattiin häiriköksi, kun yritettiin puolustaa tolkkua, koronan varjolla tehtävää
hulvatonta velanottoa vastaan. Ne toki eivät saa, jotka tarvitsisivat, ne saavat jotka eivät tarvitse. Ja ulkomaille lähetetään miljardeja, että ajattelisivat meistä kivasti.

Työllistäminen on vaikea rasti. Jos ei ole töitä, niin onko järkeä maksaa 6 000 euron verotulosta
60 000 tai 150 000 jotta luultaisiin yhteiskunnan voittavan.

Työttömiä on sadointuhansin, joten kaivataan työperäistä maahanmuuttoa. Eli halpatyövoimaa
polkemaan palkkoja. Tämän tosiasian kertomista ei saa jättää persujen yksinoikeudeksi.

Hallituksen elo on takkuista tästä eteenpäinkin. On sellaiset kumppanit.

Vihreillä on tur-tur-tur-syndrooma. Heidät on ohjelmoitu vihaamaan maaseudun elinkeinoja, yksi tur on turve, toinen tur on turkis ja kolmas tur on turbo. Sellainen on autossa ja traktorissa. Traktorilla työskentely saastuttaa, Ohisalo varmaan ratkaisisi asian härjillä. Kunhan härkiä ei saa pitää ruuaksi.

Odotan sitä päivää kun cityvihreä tajuaa, että vegaanin ruokakin tuotetaan maaseudulla. Kasvisravintolan kattoviljelmästä ei riitä kaikille. Tofuja ja seitaneita voi lennättää ulkomailta.

Paavo Arhinmäki ei onneksi ole ministerinä. Tutkinnassa on tapaus, jossa Arhinmäen väitetään käyneen kiinni autonsa vieressä seisoneeseen nuorukaiseen ja käskeneen painumaan veellä alkavaan paikkaan (ei ole Vaasa). Toista autoa hänen väitetään potkaisseen.

Oman sankaritarinansa mukaan yritti vain pysäyttää Audin jalallaan. Älkää yrittäkö sitä kotona. Ei olisi pysähtynyt, vaikka olikin katu-uskottavasti huppu päässä. Kuten Kuokkavieraiden katuhäiriköillä tapaa olla.

Eduskunnan puhemies voisi muistuttaa Arhinmäkeä kansanedustajan arvokkaasta käytöksestä.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen