Kaikkonen johtoon kokemuksella, johtajuudella, asenteella ja aatteella

Mielipide

Suomen Keskusta hakee uutta puheenjohtajaa luotsaamaan puoluetta 2020 -luvulle.

Kansanliikkeemme tarvitsee karismaattista, kokenutta, johtamiskykynsä todistanutta, oikealla asenteella ja aatteella varustettua puheenjohtajaa.

Huolellisen pohdinnan jälkeen olen päätynyt kannattamaan Antti Kaikkosta.

Omalta osaltaan puheenjohtajan on kyettävä viemään keskusta yhteiskunnan keskeiseksi vaikuttajaksi – aina.

Tämä edellyttää syvää ymmärrystä yhteiskunnasta, hänen on oltava erittäin yhteistyökykyinen, välitettävä keskustaväestä ja tuntea politiikan lisäksi myös järjestötyö.

Kaikkonen ymmärtää puoluetyön arjen paikallistasolta, piireistä, puoluehallituksesta ja eduskunnasta. Hän on pitkällä keskusta-urallaan oppinut ymmärtämään keskustalaisten ajatusmaailmaa, aatetta ja erilaisia lähtökohtia. 

Kaikkonen on toiminut mm. kunnanvaltuutettuna vuodesta 1996, Keskustanuorten puheenjohtajana kaksi kautta, oman keskustapiirinsä puheenjohtajana viisi vuotta, kansanedustajana vuodesta 2003, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana. Nyt ministerinä.

Kokemus näkyy. Kokemusta haluan korostaa.

Ei vain poliittista kokemusta, vaan myös syvää elämän kokemusta. Sitä kokemusta ja rosoisuutta, jota ilman poliittinen johtajuus on vaikeaa.

Vaativia tehtäviä hoitaessaan Kaikkonen on osoittanut yhteistyökykynsä ja kykynsä johtaa. Hän on ratkaisukeskeinen ja uskaltaa tehdä päätöksiä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajana Antti teki vakuuttavaa työtä vaikeissakin tilanteissa. 

Me viime vaalikaudella Kaikkosen johtamassa eduskuntaryhmässä olleet tiedämme, että hän ottaa ihmiset huomioon ja osaa luoda yhteishenkeä. Hän on kapteeni, joka kokoaa ja johon voi luottaa.

Asenteellakin on väliä. Vaikeimmissakin tilanteissa hän on rakentava ja eteenpäin katsova. Hommat hoidetaan, huumoriakin riittää. Tällaista asennetta tarvitsemme.

Aate on tärkein. Ei Alkion aatetta tarvitse mihinkään muuttaa. Antti on köyhän asialla, ymmärtää sivistyksen, koko maan aluepolitiikan ja perinteiden päälle.

Ennen kaikkea hänellä on sydämen sivistystä ja herkkyyttä pienen ihmisen murheille.

Kannatan Antti Kaikkosta keskustan johtoon.   

Timo Korhonen

Sotkamo