Eläkkeensaajien toimeentulo

Mielipide

Eläkeliiton Teuvan yhdistys on huolestunut eläkeläisten toimeentulosta.

Meitä eläkeläisiä on Suomessa noin 1,5 miljoonaa, josta puolet saavat eläkettä alle 1500 euroa kuukaudessa.

Suupohjan alueella (Isojoki, Karijoki, Kauhajoki ja Teuva) keskieläke on noin 1300 euroa kuukaudessa.

Suupohjan alue vastaa sitä keskitasoa mitä Etelä-Pohjanmaa on. Poliitikot ovat luvanneet varsinkin vaalien alla korottaa meidän eläkettä saavien toimeentuloa. Toistaiseksi teot ovat olleet mitättömiä eläkeköyhyyden estämiseksi.

Vaikuttava tapa eläkeläisten toimeentulon parantamiseksi olisi esimerkiksi eläketulovähennyksen korottaminen verotuksessa.

Tämä nykyinen vähennys on ”junnannut” paikallaan jo pitkään. Nykyinen eläketulovähennys tulisi tuplata eli vähennys nostaa noin 20 000 euroon vuodessa.

Emme ole tottuneet paljoa saamaan, aina olemme tyytyneet osaamme. Emme ole lähteneet kadulle mellakoimaan, vaikka meitä onkin suuri joukko.

Kiristämme vyötämme, emme rutise, vaikka tulot eivät riitä elinkustannusten nousuun. Kustannusten nousu on kohdistunut välttämättömiin lämmityksen kustannuksiin, sähkön hintaan, liikkumiseen, elintarvikkeisiin sekä terveydenhuollon asiakasmaksuihin.

Haja-asutusalueella auton käyttö on pakollista, kun sieltä puuttuu julkinen liikenne.

Meillä todennäköisesti ei ole varaa elinaikanamme sähköautoiluun. Haluemme järjestönä puolustaa ja valvoa etujamme.

Eläkeliiton Teuvan yhdistys

Kommentit (1)

  • Lukija21

    Keskustalle on turha puhua, kuten muillekin vasemmistohallituksen puolueille. Eläkeläisiä on kurjistettu jo vuosien ajan, vaikka Saarikko toista esim. TV:ssa aamulla todistikin. Niin kauan, kun eläkeläiset eivät osaa yhdistyä minkään puolueen taakse, on turha odottaa parannusta eläkeläiskurjuuteen.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen