Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret vaatii panostuksia nopeisiin nettiyhteyksiin

Pohjois-Pohjanmaan keskustanuoret

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret pitivät syyskokouksensa Rokualla hybridinä. Etätyöskentelyn todettiin lyöneen itsensä läpi ja tulleen osaksi arkipäivää.

– Se jättää jälkensä yhteiskuntaamme myös koronan jälkeen, niin työssä, opiskeluissa, yrittämisessä kuin monissa palveluissakin. Näiden mahdollistamiseksi kattavat ja takuuvarmat tietoliikenneyhteydet ovat avainasemassa, kannanotossa todetaan.

Hallituksen esitys uudesta tukipaketista laajakaistayhteyksien rakentamiseen on Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten mielestä tervetullut ja tarpeellinen.

– Monipaikkaisuuden ja alueiden tasavertaisen kehityksen vuoksi tukipaketti on ensiarvoisen tärkeä linjaa, piirin puheenjohtajana jatkamaan valittu Teemu Haukipuro linjaa.

– Nopeiden nettiyhteyksien alueelliset erot ovat edelleen suuret ja merkitys valtava. Siksi on tärkeää panostaa tulevaisuuteen ja tarjota halukkaille takuuvarmat yhteydet, varapuheenjohtaja Jere Tapio lisää. 

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten johtokunnassa vaikuttavat seuraavalla kaudella Anna Alaraappana (Tyrnävä), Urho Haho (Oulu), Miika Jauhiainen (Oulu), Severi Kemppainen (Utajärvi), Marjut Leiviskä (Pyhäntä), Siiri Ruokola (Oulu) sekä varajäseninä Heikki Kamula (Oulu), Juho Linna (Ylivieska), Luukas Lohi (Oulu) ja Matias Vänttilä (Liminka).