Keskustaopiskelijoilta muistutus uudelle puheenjohtajalle: Keskusta on vihreä liike, jonka suurimpia tehtäviä on ilmaston lämpenemisen torjuminen

Keskusta

Keskustaopiskelijat muistuttaa lauantaina valittavaa keskustan uutta puheenjohtajaa siitä, että hänen johdollaan puolueen tulee rohjeta käydä keskusteluja niin kenttää yhdistävistä kuin jakavista mielipiteistä.

Tärkeitä teemoja keskustaopiskelijoille ovat sosiaaliturvan uudistaminen ja ilmastonmuutoksen torjuminen. Järjestöllä onkin konkreettisia toiveita tulevalle puheenjohtajalle:

– Perustulo ja ihmisten sosiaaliturvan uudistaminen otetaan keskustan yhteiskunnalliseksi kärjeksi 2020-luvulla.

– Keskusta on vihreä liike, jonka yksi suurimpia tehtäviä politiikassa on torjua ilmaston lämpenemistä.

Järjestö nostaa sille tärkeiksi arvoiksi ihmisyyden, sivistyksen, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden. Näiden arvojen pitäisi konkretisoitua tulevan puheenjohtajan avulla teoiksi eduskunnassa, maakunnissa ja kunnissa, keskustaopiskelijat katsoo.

Keskustaopiskelijat korostaa, että Kouvolan puoluekokouksessa jokaisella edustajalla on käytössään yksi ääni, ja valta ja vastuu sen käytöstä on puoluekokousedustajan oma.

Sekä Antti Kaikkonen että Katri Kulmuni ovat nuorkeskustan kasvattamia, ja tietävät myös opiskelijaliiton tarpeet, keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen toteaa tiedotteessa.

– Keskustaopiskelijat ei ota ota liittona kantaa kenenkään ehdokkaan puolesta, mutta kannustaa jäseniään valitsemaan ehdokkaansa oman pohdinnan ja arvojen kautta.

– Uskomme, että molempien johdolla keskusta saa uuden alun, ja hyvän johtajan kohti uutta vuosikymmentä, Piiparinen sanoo.

Hän haluaa kääntää katseet myös puoluekokouksen jälkeiseen aikaan.

– Maanantaina on viimeistään sisuunnuttava demokraattisesta tuloksesta ja puhallettava yhteen hiileen. Keskustan uusi nousu tapahtuu vain ja ainoastaan kokonaisena joukkueena.