Keskustan Torniainen kiittelee esitystä vaihtaa mopoautot nopeusrajoitettuihin henkilöautoihin

Liikenne

Kansanedustaja, liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Ari Torniainen (kesk.) on tyytyväinen siihen, että nopeusrajoitetut autot ollaan sallimassa nuorille kuljettajille.

Liikenne- ja viestintäministeriö suunnittelee muutoksia lainsäädäntöön, jotta nuorten ajoneuvot vaihtuisivat nopeusrajoitettuihin henkilöautoihin mopoautojen asemesta.

– Uudistusta kannattaa ehdottomasti selvittää ja viedä eteenpäin, Torniainen kannustaa.

Torniainen huomauttaa, että heikkorakenteiset, usein lasikuituvalmisteiset, mopoautot ovat onnettomuuteen joutuessaan todella turvattomia.

– Liikenteen nopeissa tilanteissa mopoauto näyttää autosta käsin äkkivilkaisulla pikkuautolta, jonka turvallisuus- ja nopeusominaisuudet eivät kuitenkaan vastaa alkuunkaan henkilöautoja.

Kansanedustajan mukaan on tärkeää huolehtia siitä, että muutoksista ei tule autojen osalta teknisesti liian kalliita. Samoin on selvitettävä, millaisia muutoksia uudistus vaatii ajokorttilainsäädäntöön.

– Mopoautojen turvallisuudesta on keskusteltu jo vuosia ja on hyvä, että ministeriö on vihdoin ottanut turvallisuushuolet tosissaan, Torniainen kiittää.