Keskustan Könttä ihmettelee Veikkauksen vastuullisuuspuheita – "Nyt toiminta ei näytä kestävän tarkempaa tarkastelua"

Veikkaus

 Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä vaatii erityistä vastuullisuutta valtionyhtiö Veikkauksen toimintaan.

Köntää viittaa Ylen MOT-ohjelman tietoihin (27.1.), jotka hänen mukaansa paljastivat karulla tavalla suomalaisen rahapelitoiminnan ongelmat.

Kyse on Köntän mielestä ihmisten addiktion hyväksikäytöstä, jossa iso osa suomalaisista häviää merkittävän määrän tuloistaan rahapelaamiseen. 

– Mikäli MOT:n väitteet siitä, että Veikkaus on mahdollisesti rikkonut hankintalakia, pitävät paikkansa, tulisi Veikkauksessa toimittaa ulkopuolinen ja riippumaton tarkastus yhtiön toimintatavoista. Valtionyhtiö ei voi toimia vastoin yhteiskunnan asettamia sääntöjä, Könttä linjaa.

Läpinäkyvyyden tulisi Köntän mukaan olla Veikkaukselle yhtiönä itsestäänselvyys.

– Nyt toiminta ei näytä kestävän tarkempaa tarkastelua. Tämä lokaa koko yhtiön mainetta ja vahingoittaa sitä hyvää, jota rahapelitappioilla tässä maassa tuetaan, hän sanoo. 

Peliongelmien ennaltaehkäisyn tulisi Keski-Suomen kansanedustajan mukaan olla monopoliyhtiön ykköstehtävä.

– Peliongelmat on Suomessa tunnistettu, muttei tunnustettu. Peliongelma on vakava sairaus, joka aiheuttaa valtavia inhimillisiä tragedioita, mutta myös kansallista hyvinvointitappiota.

– Odotan uudelta omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraiselta uudenlaista otetta, jotta Veikkauksen toiminnan epäselvyydet saataisiin lopetettua, Könttä toteaa.

Vastuullisuuden ja ennaltaehkäisevän toiminnan on Jooas Köntän mukaan noustava yhtiössä suurempaan rooliin.

– Veikkauksen tavoitteena ei saa olla pelitappioiden maksimointi, vaan peliongelmien ennaltaehkäisy, keskustaedustaja linjaa.