Kärnä hämmästelee vaatimuksia varusmiesten lomista – "Jokaisen sotilaskoulutettavan pitää nyt laittaa terästä selkärankaan"

Koronavirus

Keskustan kansanedustaja, rajakapteeni evp. Mikko Kärnä hämmästelee eduskunnassa ja julkisessa keskustelussa esille nousseita vaatimuksia, joiden mukaan varusmiesten tulisi päästä lomalle Uudellemaalle tai Uudenmaan ulkopuolelle kun maakunta suljetaan.

Kärnän mukaan tällaisissa vaatimuksissa ei ole mitään järkeä.

– Miksi päästäisimme varusmiehet Uudellemaalle tai sieltä pois, kun nyt nimenomaan halutaan rajoittaa kaikkien meidän sosiaalisia kontakteja.

– Varusmies voisi viedä viruksen mukaan Uudeltamaalta kotipaikkakunnalleen tai vastaavasti tuoda sen mukanaan kasarmille, jossa sitten voisi tartuttaa kaikki palvelustoverinsa. Tässä on kyse kaikkien turvallisuudesta, hän toteaa tiedotteessaan.

Kärnä muistuttaa, että varusmiehiä koulutetaan äärimmäistä kriisiä, eli sotaa, varten.

– Jokainen kriisi vaatii uhrauksia ja voin vakuuttaa, että kuukauden viettäminen kasarmilla on niistä uhrauksista varmasti pienimpiä. Jokaisen sotilaskoulutettavan pitää nyt laittaa terästä selkärankaan, purra hammasta ja selvitä tästä. Samoin on tehtävä myös varusmiesten perheiden ja tyttö- tai poikaystävien.

– Voin myös taata, että vuoden kuluttua tällainen kuukausi on enää hailakka muisto ja todennäköisesti myös positiivinen sellainen.