Elsi Katainen: Köyhyyttä torjuttava laajassa yhteistyössä

Köyhyys

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, keskustanaisten puheenjohtaja Elsi Katainen esittää laajaa yhteistyötä köyhyyden torjumiseksi Suomessa.

– Köyhyyden ja eriarvoisuuden torjumiseksi on myös paljon ratkaisuja, jotka eivät maksa mitään, mutta jotka eivät syystä tai toisesta ole ottaneet tulta alleen valtakunnallisesti, kansanedustaja harmittelee.

Kataisen mielestä Suomessa tulisi koota asiantuntijoiden, puolueiden, kuntien, työmarkkinajärjestöjen, kansalaisjärjestöjen, kirkon ja muiden toimijoiden yhteinen työryhmä kokoamaan vaalikaudet ylittäviä ratkaisuja.

– Tulevina vuosina ratkaisuja voitaisiin kokeilla tai ottaa määrätietoisesti käyttöön. Osasta voisi tulla pysyviä, hän luonnehtii.

Kataisen mukaan työryhmä täydentäisi Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ohjelmaa, jonka tärkeimpiä tavoitteita on suomalaisten hyvinvointi- ja terveyserojen kaventaminen.

Erityisenä tehtävänä työryhmällä voisi Kataisen mukaan olla perustulokokeilun evästäminen, kokeilun seuranta ja arviointi. Ryhmä voisi hakea laajempaa poliittista yhteisymmärrystä perustulon käyttöönotosta.