Ala-Nissilä: Investointeja tarpeen vauhdittaa kaikin keinoin

Talouspolitiikka

Investointeja tulee vauhdittaa kaikin keinoin uusien työpaikkojen ja talouskasvun syntymiseksi, vaatii keskustan verotyöryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä.

Ala-Nissilän mukaan tuotannolliset investoinnit ovat olleet huolestuttavan alhaiselle tasolla Suomessa jo pitkään, ja jäämme selvästi investointien määrässä kilpailijoistamme jälkeen.

– Tulevaisuus näyttää synkältä jos kaikki koneet ja laitteet vanhenevat. Tällä hetkellä pääoma kuluu enemmän kuin siihen investoidaan, Ala-Nissilä muistuttaa kannanotossaan.

Ala-Nissilän mielestä verotukseen kannattaa tehdä muutoksia, jos erityisratkaisuja tarvitaan.

– Uskon, että hallituksen suunnittelema investointivaraus toimisi tässä tilanteessa, Ala-Nissilä toteaa. Päätökset panostuksista liikenneinfraan olivat hyvä alku, hän kiittää.

Keskustaedustajan mukaan toinen tärkeä asia nykyisessä tilanteessa on saada työn verotusta alaspäin.

– Siksi on oleellista, että liitot, jotka vielä neuvottelevat, pääsisivät kilpailukykysopimuksen mukaiseen ratkaisuun.  Jos kiky-sopimuksen kattavuus saadaan 90 prosenttiin, hallituksen lupaama ylimääräinen 100 miljoonan euron veroale työntekijöille toteutuu. Se helpottaisi myös kaupan ja palveluiden tilannetta, Ala-Nissilä kannustaa.