Rinteen hyppynaruviritelmä

Blogi

Ex-pääministeri Juha Sipilä tuli mediassa tunnetuksi lento- ja nikkarointitaidoistaan, mutta on se Rinteen Anttikin melkoinen MacGyver.

Tuoreen elämäkerran mukaan Rinne oli tyttärineen ollut lähdössä hiihtoloman viettoon Leville, kun perheen Mäntsälän-kodin etuovesta oli hajonnut lukko. Mitäs sitä lukkosepälle soittamaan – kätevänä miehenä Rinne oli viritellyt oven sisäpuolelta kiinni tyttäriensä hyppynaruilla ja poistunut itse takaovesta.

Lisäjännitystä asiaan toi se, että loman päätteeksi Rinteen silloinen työkaveri Heta Ravolainen tuli ensimmäistä kertaa vierailulle ay-johtajan kotiin.

– Odota hetki. Hyppynaruviritelmät pitää purkaa, Rinne oli todennut pihalla ja kadonnut sisälle.

Rauhanturvaajanakin työskennellyt ja ralliautoilua harrastava ylikersantti Ravolainen ei onneksi vähästä hätkähtänyt. Jo parin kuukauden kuluttua hän muutti Mäntsälään – lukko oli ilmeisesti siinä vaiheessa jo korjattu – ja pariskunnan häitä tanssittiin seuraavan vuoden kesällä.

Apollon Tietäjä jää miettimään, mikä olisi ollut Rinteen edeltäjän ratkaisu samassa tilanteessa. Tuskinpa Sipiläkään olisi lukkosepälle soittanut – hän olisi virittänyt oveen sähkölukon.

Apollon Tietäjät Apollon Tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.