No nyt tuli raikas ehdotus viestintämaailmaan

Apollon tietäjät

Tulipa raikas ja selkeä ehdotus keskusteluun Ylestä ja Yle-verosta. Sen esittää Lapin Keskustanuoret aloitteessaan keskustan puoluekokoukselle.

Korvataan Yle kaikille suomalaisille tarjottavalla Netflixillä!

Netflixhän on amerikkalainen tilausvideopalvelu ja tuotantoyhtiö. Se tarjoaa elokuvia ja televisiosarjoja suoratoistona asiakkailleen.

Lapin Keskustanuorten laskelmien mukaan Netflixin premium-tilaus kaikille Suomen kotitalouksille maksaisi nykyhinnaston mukaan noin 520 miljoonaa euroa vuodessa, mutta valtio saisi kimppatilauksen varmaankin reilusti halvemmalla.

Aloitteen tekijät ovat huomanneet, että nykyinen Yle-vero ei riitä, vaan lisäksi tarvitaan valtion rahoitusta.

”Koska kimppatilaus laskisi kotitalouskohtaista kustannusta huomattavasti, sen todennäköisistä säästöistä säästyvällä rahalla voitaisiin hoitaa Ylen laadukas uutistuotanto, ja Yle-veron määrä silti laskisi nykytasosta”, aloitteessa arvellaan.

Ja mikä parasta:

”Näin taattaisiin jokaiselle suomalaiselle oikeus nähdä brittiläisiä saippuasarjoja maksutta, lisäämättä suomalaisten verorasitusta.”

Mutta voi! Ei innostunut puoluehallitus aloitteesta. Se vastaa:

”YLE tuottaa ja lähettää suomeksi, ruotsiksi, saameksi, venäjäksi ja viittomakielellä uutisia ja ajankohtaisohjelmia, tiedettä, kulttuuria, urheilua, draamaa, hengellistä ohjelmaa, lasten- ja nuortenohjelmaa, ohjelmia vanhuksille sekä erilaisia muita erityisryhmiä palvelevia sisältöjä. YLEn sisältöjä löytyy sekä televisiosta, radiosta että internetistä eri muodoissa. Uutiset ja ajankohtaisohjelmat ovat tärkeässä roolissa varmistamassa riippumatonta ja puolueetonta ohjelmatuotantoa…

Jne. Jne. Jne.

Mutta on vielä Netflixillä toivoa! Mitä sanoo puoluekokous?

Apollon tietäjät Apollon tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.