Kulttuuriväen pitäisi antaa Kurviselle mitali

Apollon tietäjät

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) on joutunut näytelmän konnaksi. Ihan väärin, ajattelee Tietäjä.

Pikemminkin kulttuuriväki saisi ojentaa Kurviselle mitalin kiitokseksi. Muut Veikkauksen edunsaajatahot kuten liikunta- ja sosiaalialan järjestöt yhtykööt hankkeeseen.

Kurvinenhan teki vain hyvän työn julkistaessaan hallituksen jo päättämien kulttuurialan määrärahaleikkausten jaon – siitäkin huolimatta, että itse pääministeri pyysi perumaan tiedotustilaisuuden, missä leikkausten kohdentumisesta kerrottiin.

Vasta kulttuuriministerin ulostulo pillastutti kulttuuriväen niin, että koko hallitus säikähti. Lopputulos oli, että pika pikaa peruttiin kaikki jo päätetyt leikkaukset. Rahat etsitään muualta.

Siis: Ihan kaikki leikkaukset peruttiin.

Ilman Kurvisen tiedotustilaisuutta olisi hyvinkin voinut käydä niin, että kulttuuriväen vastarinta, pöyristyminen ja muut kauhistelut olisivat saaneet hallituksen perääntymään 30 prosenttia tai ehkä 40 prosenttia, enintään 50 prosenttia.

SDP, vihreät ja vasemmistoliitto olisivat silti puhuneet ”ankaran väännön jälkeen saadusta suuresta voitosta”.

Kiitos Kurvisen tiedotustilaisuuden, hallitus perääntyi sata prosenttia.

Kurvinen olikin iloinen, sillä harvoin rehellisiä puhunut ministeri selättää kollegansa:

”Viisikon päätös oli suuri helpotus ja voitto suomalaiselle sivistykselle”, hän sanoi.

Mutta järjestöjen mitalin ansaitsisi myös valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.), joka kommentoi viisikon päätöstä Twitterissä perjantaina (15.11.):

”Pääministeri vaati kulttuurin rahoitukselle täyttä kompensaatiota. Pidin tärkeänä, että ratkaisu on kaikille Veikkauksen edunsaajille sama.”

Vai mitä sanovat nuo kaikki muut Veikkauksen edunsaajajärjestöt?

Apollon tietäjät Apollon tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.