Härkis- ja kebabpuolue keskusta

Keskustan puoluetoimistolla vietettiin torstaina perinteisiä kekrijuhlia.

Ruokapöydän antimet olivat tällä kertaa erityisen mielenkiinnon kohteena, olihan keskusta Unicafe-opiskelijaravintoiden naudanlihaboikotista käynnistyneen kohun keskipisteessä.

Kasvismafia ei ollut vienyt lihaa pöydästä kokonaan, mutta naudanliha loisti kyllä poissaolollaan. Sen sijaan tarjolla oli riistapyöryköitä ja härkäpavuista tehtyä härkistä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen leukaili kuuluvansa puolueen liberaalisiipeen ja näyttävänsä siksi juhlaväelle mallia härkiksen syömisessä.

Härkiksen suosimiselle löytyy toinenkin luonteva syy. Härkistä valmistavan Verso Foodin tehdas sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Kauhavalla, joka on Kurvisen kotipaikkakunta.

Keskustalaiset kehottavat nauttimaan tänä viikonloppuna ilmastopihviä. Se voi olla lihasta tai kasviksesta tehty, kunhan raaka-aineet ovat kotimaisia.

Viime viikonloppuna kansanedustajat suuntasivat pizzalle. Keskusta nimittäin puolusti viime viikolla eduskunnassa pizza- ja kebabyrittäjiä sekä työntekijöitä, jotka näitä herkkuja paistavat.

Perussuomalaisten riveistä heidän työpanostaan oli vähätelty. Perussuomalaisten puheita paheksui etenkin keskustan Joonas Könttä.

Könttä kertoo saaneensa kollegaltaan lempinimen virallinen kebulainen.

Apollon Tietäjät Apollon Tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.