Hämeen hitain

Kokoomuksen loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen tunnetaan kyvystään reagoida nopeasti havaitsemiinsa yhteiskunnallisiin epäkohtiin niin sosiaalisessa mediassa kuin eduskunnan debateissakin. Parhaimmillaan hämäläisedustaja toimii kuin sarjakuvacowboy Lucky Luke: ampuu varjoaan nopeammin.

Perjantaina Heinosella ei ollut kuitenkaan paras päivänsä. Toimitusten sähköposteihin putkahti iltapäivällä kannanotto, jossa kokoomusedustaja tuohtuneeseen sävyyn tiukkasi, hyväksyykö keskusta niin sanotun maastapoistumisveron säätämisen varakkaiden yksityishenkilöiden ulkomaille muuton hillitsemiseksi.

Heinoselta jäi ilmeisesti huomaamatta, että hieman aiemmin keskustapomo ja rahaministeri Katri Kulmuni oli jo Helsingin Sanomille torjunut veron ykskantaan. Kulmunin mukaan toteutukseltaan monimutkaisen veron käyttöönottoa ei valmistella pidemmälle.

Tekevälle sattuu, ja tulihan asia ikään kuin hoidetuksi, vaikka vaivalla kyhätyn olkiukon ehti joku muu jo välissä polttamaankin.

Ja jos ei aina ehdi vetämään kuin Lucky Luke, voihan sentään olla kuin Spede-westernin remmejä räpläävä revolverisankari Hämeen Hitain.

Apollon Tietäjät Apollon Tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.