Yllätysratkaisu: Ex-ministeri Rehula eroaa Pukkilan kunnanjohtajan virasta – vaitonainen jatkoaikeistaan

Juha Rehula

Entinen kansanedustaja ja ministeri Juha Rehula (kesk.) eroaa virastaan Pukkilan kunnanjohtajana.

Rehula aloitti Pukkilan vs. kunnanjohtajana helmikuussa 2020. Valtuusto valitsi saman vuoden marraskuussa tämän jatkamaan kunnanjohtajana vuoden 2022 loppuun. Siksi ero tulee yllätyksenä.

Rehula kertoo asiasta Facebook-julkaisussaan.

– Olen kertonut Pukkilan kunnanhallitukselle ja lähimmille työkavereilleni irtisanoutumisestani kunnanjohtajan virasta. Tarkka ajankohta selkiintyy muutaman pidetyn palaverin jälkeen.

Matka jatkuu ja se matka on eteenpäin – mitä tulevaisuus tullessaan tuokaan. Jatkoaskelmerkeistä ajallaan lisää.

– Elämän ja arjen virta meitä eteenpäin vie. Toisinaan jopa itse tietää mihin suuntaan, semminkin jos/kun pitää tehdä myös ratkaisuja/päätöksiä, hän kuvailee.

Kuva: Kuvakaappaus Juha Rehulan Facebook-julkaisusta.

REHULA sanoo myös, ettei kunnanjohtajan työ ole ”yhtään pöllömpää hommaa”.

– Tiedä vaikka vielä joskus ao virasta itseni löytäisin.

Rehula istui eduskunnassa vuosina 1996–2019. Alkujaan hän nousi eduskuntaan varasijalta, mutta tuli sitten valituksi kaikissa vaaleissa Hämeen vaalipiiristä, kunnes tippui keskustan vaalitappion myötä.

Ministerinä hän on toiminut kahteen otteeseen. Sosiaali- ja terveysministerinä hän oli Matti Vanhasen ja Mari Kiviniemen hallituksissa vuosina 2010–2011 sekä perhe- ja peruspalveluministerinä Juha Sipilän hallituksessa vuosina 2015–2017.

Hän on valmistunut sosionomiksi Tampereen yliopistosta vuonna 1990. Keskustan varapuheenjohtaja hän oli vuosina 2012–2020.

Lue myös: Tämä on Juha Rehulan uusi työpaikka