Yle: Paavo Väyrynen valittiin ruotsinkielisen piirin edustajaksi keskustan puoluehallitukseen

Lopullisen valinnan puoluehallituksen jäsenistä tekee keskustan puoluevaltuusto marraskuussa
Keskusta

Paavo Väyrynen on valittu keskustan ruotsinkielisen piirin edustajaksi puoluehallitukseen, kertoo Yle. Piiri teki valintansa syyskokouksessaan maanantaina.

Väyrynen liittyi helmikuussa piirin paikallisosaston jäseneksi Maalahdessa.

Puoluehallituksen jäsenet valitsee lopulta keskustan puoluevaltuusto, joka on koolla marraskuun lopussa.

Tällä hetkellä ruotsinkielistä piiriä edustaa puoluehallituksessa Peter Albäck.

– Olen satavarma, että Väyrynen valitaan, koska hän on meidän ainoa ehdokas. Kukaan muu ei ehdolle tarjoutunut, hän sanoo Ylelle.

Puoluevaltuuston päätöstä ohjaavat kuitenkin esimerkiksi sukupuolikiintiöt, joiden mukaan sekä miehiä ja naisia pitäisi olla puoluehallituksessa vähintään 40 prosenttia.

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen puhui sukupuolisäännöksestä jo helmikuussa Ilta-Sanomien haastattelussa.

Puoluehallituksen muodostavat puolueen puheenjohtaja, kolme vara­puheenjohtajaa, puoluesihteeri ja 31 muuta jäsentä ja varajäsentä. Puoluehallitus johtaa puolueen yleistä toimintaa ja valitsee keskuu­destaan työvaliokunnan.

Kommentit (9)

 • Lukija67

  Kannattaisikurvisen ja saarikon kuunnella herkällä korvalla,paavo on ainoa joka keskustan pystyy pelastamaan.

 • Lukija69

  Nyt alkaa tapahtumaan Keskustan kannalta positiivisia asioita. Olen varma, että Väyrysen paluu Keskustan puoluehallitukseen tulee näkymään positiivisesti puolueen kannatuksessa. Linjaa on muutettava.

  Nyt kun Saarikko vielä ymmärtäisi, että laaja kenttäkiertue yhdessä Väyrysen kanssa ehtisi pelastamaan jopa kuntavaalit. Ilman kiertuetta on odotettavissa 10 prosentin kannatus, jos sitäkään.

 • Lukija4

  Toivoisi, että Paavo Väyrynen malttaisi rauhottua ja tukisi vilpittömästi taustavaikuttajana puolueen nuorempia vastuunkantajia. Tämä olisi puolueen kannalta paras vaihtoehto – viimeinen vuosikymmen on kuitenkin jättänyt niin paljon varjoja arvostettuun kokemukseen.

  • Lukija69

   Myös itse toivon, että niin käy. Sitä ennen on kuitenkin muutettava Keskustan linjaa, jotta emme kuihdu olemattomiin – puolet kannatuksesta on hävinnyt cityliberaalin politiikan myötä.

   Linjamuutoksen jälkeen uskon, että Paavo varmasti rauhoittuu ja tulee täysin rinnoin puolueen nuorempia vastuunkantajia.

 • Lukija9

  En tiedä itkeäkö vaiko nauraa, kirotako vaiko rukoilla, kun on kysymyksessa Paavo Väyrynen. Nyt hän on palaamassa harharetkiltään ruotsinkielisiä höplästä vetäneenä takaisin ikään kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan hänen retkuilujensa aikana. Hän ehti perustaaa pari puoluetta ja pyrkiä KD:n listoilta kirkkovaltuustoon jne. Ei tuollaista tuuliviiriä voi kukaan enää ottaa vakavasti.
  Kyllä totuus on se, ettei yksi pääsky kesää tee edes Kepussa. Kyllä Paavo on outo tyyppi Kepuperheeseen! Aikoinaan hän oli kuuluisa aatteestaan ja nuukuudestaan, mutta nyt on nyt!

  • Lukija69

   Kommentoijan kannattaa muistaa, että Sipilän ja hänen uskollisen soturi Bernerin aikana Keskusta ajettiin liberaaliin oikeaan laitaan ja Keskustan konkarit ajettiin sivuraiteille. Tämän ovat vahvistaneet mm. Pekkarinen, Kääriäinen, Anttila ja Väyrynen.

   Mielestäni Sinun kannattaa perehtyä lähihistoriaan ja lukea Väyrysen uusin teos YHTEINEN VUOSISATAMME. Löytyy hänen kotisivuiltaan. Olin itse jossakin vaiheessa samaa mieltä kanssasi, mutta kirjan lukeminen ja lähihistoriaan perehtyminen avasi silmäni. Kirja saa ilmaiseksi luettua hänen kotisivuiltaan.

   • Lukija21

    Edustavatko Saarikko, Kurvinen, Lohi, Honkonen, Pirkkalainen liberaalia oikeaa laitaa? Vihervasemmiston aisankannattajia he ovat ja kaukana Keskustan oikeasta laidasta.

    Paavo sopii Keskustan puoluehallitukseen kuin se suutarin kuuluisa sormi. Kyllä tämä nuori kaartikin pelin politiikan taitaa. Oulussa nähtiin, miten törkeästi Kulmuni heivattiin sivuraiteelle.

    • Lukija69

     Sehän on se toinen ongelma. Ensin rynnätään Sipilän johdolla Kokoomustakin oikeammalle ja sitten pakitetaan rytinällä vihervasemmistoon. Pitäisi pysyä äärikeskustassa omalla linjalla.

     Mitä Kulmunin heivaamiseen tulee, se oli Keskustan historian suurimpia virheitä. Ja samaa mieltä, liberaalit eivät pelisäännöistä piitanneet. Tämä on hyvä äänestäjien muistaa.

 • Lukija90

  Tervetuloa tahtopolitiikka Paavon mukana. Kyllä cityliberaalit pilasivat paljon. Eikö jo n.50% ole menetetty? Sipilä vois miljonäärinä kantaa sen vastuun. Eihän muuta vastuuta kanneta. Anna Juha Suomenmaalle isoa rahaa seur.5v.ainakin.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen