Vihreiden Emma Kari vaatii "kasvisruokasensuurin" pysäyttämistä

Politiikka

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari on erittäin huolissaan Euroopan parlamentin esityksestä, jolla pyritään estämään kasvimaitotuotteiden menekin kasvua.

Käsittelyssä olevan esityksen tavoitteena on Karin mukaan kieltää kasvipohjaisilta maitotuotteilta kaikkien maitoon viittaavien sanojen, kuvien ja jopa pakkausten käyttö.

– Hyökkäyksessä kasvimaitoja vastaan on kyse eläinteollisuuden pelosta kasvisruuan jatkuvasti kasvavan suosion edessä. Kieltoesitys on jatkoa pitkään jatkuneelle lobbaukselle kasvisvaihtoehtoja vastaan, Kari sanoo tiedotteessaan.

Jo aikaisemmin kasvipohjaisten tuotteiden mainonnassa on kielletty sanojen kuten “kauramaito” ja “soijajogurtti” käyttö.

Emma Kari pitää kasvisvaihtoehtoihin kohdistuvia jatkuvasti lisääntyviä rajoituksia ja kieltoja vapaan markkinatalouden ja ilmastotyön vastaisina.

– On käsittämätöntä, että niin monet puolueet ovat nyt valmiita hyökkäämään kasvavien kasvisruokayritysten kimppuun lainsäädännön avulla, Kari sanoo.

Kari muistuttaa, että toteutuessaan kielto olisi valtava isku kasvipohjaisia tuotteita valmistaville yrityksille.

– Suomen on toimittava kestävän ruoantuotannon puolesta ja tehtävä loppu jatkuville hyökkäyksille kasvisvaihtoehtoja vastaan, hän sanoo.