Vesaisten tavoitteena oli järjestää 65 juhlatapahtumaa tänä vuonna, mutta lopulta tapahtumia kertyi paljon enemmän – Juhlavuosi huipentui koko perheen gaalailtaan

Vesaiset

Lapsi- ja perhejärjestö Vesaiset juhli viikko sitten 65-vuotista toimintaansa koko perheen juhlagaalalla Helsingissä.

Apollonkadulla järjestetty tapahtuma keräsi paikanpäälle 70 nuorempaa ja vanhempaa juhlijaa. Tilaisuuteen oli mahsollista osallistua myös etänä.

Tilaisuuden ohjelmassa muisteltiin Vesaisten 65-vuotista taivalta. Puheenvuoroja pitivät Vesaisten pääsihteeri Katja Koivukoski, puheenjohtaja Aki Kontio sekä Vuoden Vesainen Hannu Palmu. Tervehdyksensä juhlaan lähetti myös tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.).

Lapset olivat näkyvästi mukana juhlassa. Lapin pienet vesaiset esittivät yhteislaulun, joka näytettiin juhlassa etäyhteyksillä. Sasu Saukko -maskotti viihdytti pieniä juhlavieraita yhteisellä leikkituokiolla. Lopulta juhlaan saapui myös Joulupukki.

Vesaisten 65-vuotisjuhlavuosi käynnistyi 19. kesäkuuta juhlaviestillä. Viestikapula kiersi järjestön oman maskotin Sasu Saukon matkassa ympäri Suomen läpi jokaisen Vesaispiirin. Sasu Saukko ja viestikapula otettiin alueilla vastaan koko perheelle järjestetyillä vesaistapahtumilla. 

Juhlaviestin tavoitteena oli järjestää 65 tapahtumaa eri puolilla Suomea, mutta tapahtumia kertyi lopulta yli 80 kappaletta.

– Juhlaviesti vei toimintaa myös paikkakunnille, joissa vesaistoiminta on viime aikoina ollut melko vähäistä tai sitä ei ole ollut ollenkaan. Lämmin vastaanotto sykähdyttää mieltä ja innostaa jatkaamaan vesaistoimintaa, järjestön puheenjohtaja Aki Kontio sanoo tiedotteella. 

Viestin aikana toteutettiin myös Vesaisten valtakunnallisen valokuvakilpailu. Kilpailun voittaja julkaistiin lauantaina juhlagaalassa. Tuomaristo valitsi voittajaksi Kittilän Vesaisten lämminhenkisen valokuvan, josta välittyi Vesaisten juhlavuoden teema ystävyys.