Vanhanen lähtee kuntavaaleihin – maailman megatrendit ovat hänen mukaansa "kuin suoraan keskustan puolueohjelmasta"

Kuntavaalit

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) lähtee ehdokkaaksi kevään kuntavaaleissa ”Nurmijärvi-ilmiön jatkamiseksi”. Vanhanen kirjoittaa asiasta blogissaan Suomenmaassa.

– Kunnallisvaaleissa keskustan kannattaa itsetuntoisesti katsoa omaa tietään eikä vilkuilla sivuille, Vanhanen kirjoittaa.

Hänen mukaansa keskusta on nykyisessä tilanteessa ajankohtaisempi kuin koskaan.

– Maailmassa tapahtuu nyt monella taholla sellaista, mikä on aatteellisen peruslinjamme mukaista: suuret trendit – väljä ja terveysturvallinen ympäristö, uusiutuva energia, etätyö, yhteisöllisyys, lähiruoka ja niin edelleen – ovat kuin suoraan keskustan puolueohjelmasta.

Vanhanen huomauttaa, että korona on testannut päätöksentekokykyä koko maailmassa, sillä siitä johtuneet rajoitukset ja kontrolli ovat populismin polttoainetta.

Hänen mukaansa myös keskustan kannattaa miettiä olemustaan tätä taustaa vasten.

Meilläkin traditiossamme on oma siivunsa populismia, herrojen epäilyä sekä periferian ja keskusten välistä jännitettä, Vanhanen toteaa.

– Mutta kuitenkin pääjuonne puolueen tarinassa on ollut vahva vastuunkanto tilanteissa, joissa populismille ei ole ollut sijaa. Olemme myös jaksaneet puolueen sisällä käydä vaikeista aiheista perusteellista keskustelua.

Vanhasen mukaan keskustan on luotettava siihen, että selkeä enemmistö ihmisistä perimmiltään odottaa yhteiskunnasta vastuuta kantavilta päättäjiltä kykyä hallita kokonaisuutta ja tehdä päätöksiä faktojen pohjalta.