Vanhanen: Keskustan tilaan vaikuttaa suuresti se, miten johtopaikasta kisaavat käyttäytyvät heti vaalin ratkettua

Politiikka

Keskustan syyskuisen puheenjohtajavaalin jälkeinen puolueen tila riippuu tavattoman paljon siitä, miten vaalin voittaja ja muille sijoille tulevat käyttäytyvät, keskustaa vuodet 2003–2010 johtanut valtiovarainministeri Matti Vanhanen sanoo.

Hän tietää kokemuksesta, että jo vaalin ratkeamisen jälkeisillä hetkillä on suuri vaikutus tunnelmaan, joka puolueeseen syntyy.

– Ensimmäisten minuuttien aikana sanoilla ja eleillä vaikuttaa erittäin paljon siihen, Vanhanen totesi politiikan toimittajien lounastilaisuudessa.

Reilu kisa myös yhdistää puolueen väkeä, Vanhanen tietää.

– Ihmiset pääsevät sanomaan sen kisan aikana, sitten on äänestys ja tulos tulee.

– Valmistelut on tehty hyvin ja käyty laaja kenttäkierros, kaikki kunnioittavat tulosta. Paljon on ehdokkaista kiinni, konkari ohjeistaa.

Vanhanen sanoi uskovansa, että keskustan johtopaikasta kisaavat ovat aatteen ihmisiä, joilta reilu kisa onnistuu.

Oulun puoluekokouksen puheenjohtakisaan ovat ilmoittautuneet istuva puheenjohtaja Katri Kulmuni, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen ja päätoimittaja Ilkka Tiainen.

Katri KUlmunin kesäkuisen ministerieron jälkeen valtiovarainministerin salkun ottanut Vanhanen luonnehtii edelleen nykyistä työtään projektiksi.

– Sanoin, että mielessäni on projekti, enkä hae tästä uutta uraa itselleni. En jää historiaan pitkäaikaisena valtiovarainministerinä, hän naurahtaa.

Puheenjohtakisaan ilmoittautuneet ovat kuitenkin toivoneet Vanhasen jatkavan tehtävässään.

– Tiedän sen, että eihän tätä paikkaa juuri kukaan halua, Vanhanen kommentoi. 

– Tämä on tärkeä paikka keskustalle, ja puolueen käytettävissä oleva paikka, hän lisää.

Kommentit (5)

 • Lukija17

  Siellähän alkaa valinnan jälkeen hirmuinen kissatappelu;) Kulmuni on jo osoittanut kypsymättömyytensä. Ei voi sietää, jos toinen punakepulainen voittaa. Jos sattuisi käymään jotenkin muuten, se punaisempi kepulainen varmaan loikkaa demareihin?

  • Lukija4

   Hyvähän se on että mielikuvitus laukkaa, mutta todellisuudessa on muistettava – ehdokkaat tekevät kovasti työtä oman ja puolueen parhaaksi – mutta he ovat samalla hyvin sivistyneitä henkilöitä ja hyväksyvät puolueen viitoittaman tien – toisin kun spekulantit ja tuomiopäivän julistajat.

   • Lukija17

    Näkisipä Kepussa joskus ehdokkaita, jotka eivät tekisi työtä vain oman ja puolueen parhaaksi.
    Äänestäisin, jos joskus näkisin Kepulin, jolla olisi kärjessä Isänmaa, oma kotiseutu. Ja vasta kaukana sen jälkeen oma ja puolueen paras.
    Mutta näinhän se on aina ollut ja on aina oleva. Tähän Kepu kuihtuu.

    • Lukija4

     Keskustassa tehdään oman ja puolueen parhaaksi, jotta toiminta voisi olla mahdollisimman tehokasta mm. esiin nostamiesi lohkojen osalta ja luonnollisesti kaikkien muidenkin toimintojen osalta. Kannattaa perehtyä (tietoa löytyy), se helpottaa pahinta tuskaa.

 • Lukija13

  Valintojen jälkeen yhdessä eteenpäin….kuuluisat sanat peliin: ”Kansa on sanonut, pulinat pois”.

  Se aluepolitiikka on tärkeä asia. Kuinkahan suuri riemu nousisi jos Kaakkoissuomeen saataisi Itäinen rantarata ja vielä Keskustalaisen ministerin ansiosta. Se muistettaisi ja kauan.

  Turku-Helsinki-Porvoo-Loviisa-Pyhtää-Kotka Hamina- Luumäki-Itäinen Suomi, aina Joensuuhun saakka.
  Vaihtoehtoisesti sama Haminaan saakka, mutta Vaalimaalle ja sitä kautta Eurooppaan ilman vesiesteitä.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen