Valtiovarainministeri Katri Kulmuni maksaa koulutuskustannukset ministeriöille takaisin – ”ymmärrän kritiikin”

Politiikka

Valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni aikoo maksaa valtiovarainministeriölle sekä työ- ja elinkeinoministeriölle esiintymis- ja viestintäkoulutuksistaan aiheutuneet kustannukset.

Kulmuni kuitenkin huomauttaa tiedotteessaan, että koulutusta koskevat hankintasopimukset on tehty valtioneuvoston hankintaohjeiden mukaisesti.

Asiakirjat on julkaistu ministerin omasta pyynnöstä valtiovarainministeriön verkkosivuilla.

– Vaikka sopimukset kestävät oikeudellisen tarkastelun, ei se yksistään riitä. Ymmärrän asiaa kohtaan esitetyn kritiikin ja siksi olen tullut johtopäätökseen, että haluan itse maksaa ministeriölle esiintymis- ja viestintäkoulutuksesta aiheutuneet kustannukset, Kulmuni toteaa.

Astuessaan elinkeinoministerin saappaisiin, Kulmuni koki tarvitsevansa vahvistusta viestinnälliseen osaamiseensa.

– Aloitin elinkeinoministerin tehtävässä noin vuosi sitten. Uusi tehtävä oli vaativa. Aikaisempi kokemus politiikassa ja neljän vuoden kokemus eduskunnan talousvaliokunnan jäsenenä valmistivat minua tähän tärkeään tehtävään.

Lisäksi Kulmuni kertoo, että sopimuksen viestintätoimisto Tekir Oy:n kanssa neuvottelui alun perin työ- ja elinkeinoministeriö.

– Avustajani kävi keskustelua edellytyksistä hankkia viestintä- ja esiintymiskoulutusta TEM:n viestintä- ja hallintoyksikköjen kanssa. Tältä pohjalta ministeriö neuvotteli sopimuksesta viestintätoimisto Tekirin kanssa. Siirryttyäni valtiovarainministeriksi vastaava sopimus tehtiin valtiovarainministeriön kanssa.