Puoluesihteeri Pirkkalainen Kulmunin viestintäkoulutuksista: ”Tarjosin mahdollisuutta, että puolue vastaisi maksuista”

Politiikka

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kertoo Twitterissä, että hän tarjosi keskustan puheenjohtajalle, valtiovarainministeri Katri Kulmunille mahdollisuutta, että puolue vastaisi tämän esiintymis- ja viestintäkoulutusten maksuista.

Kulmuni kertoi keskiviikkoiltana maksavansa itse valtiovarainministeriölle sekä työ- ja elinkeinoministeriölle koulutuksistaan aiheutuneet kustannukset.

– Kertoo Katrista periaatteellisena ihmisenä, että hän päätti toimia näin, Pirkkalainen kirjoittaa Twitterissä.

Ylen mukaan valtiovarainministeriötä (VM) sekä työ- ja elinkeinoministeriötä (TEM) on laskuttanut yhteensä yli 50 000 euron edestä viestintäkonsultti Harri Saukkomaan yhtiö Tekir Oy.

VM:n osuus kustannuksista on yli 26 329 euroa ja TEM:n 29 884 euroa.

Valtiovarainministeriön hallinto- ja kehitysjohtaja, ylijohtaja Juha Majasen mukaan Kulmunille tehtyihin hankintasopimuksiin ei liity oikeudellisia tai hallinnollisia epäselvyyksiä.

Kulmuni kertoo tiedotteessaan, että koulutusta koskevat hankintasopimukset on tehty valtioneuvoston hankintaohjeiden mukaisesti. Asiakirjat on julkaistu ministerin pyynnöstä valtiovarainministeriön verkkosivuilla.

Kulmunin käyttämistä konsulttipalveluista kertoi ensimmäisenä Suomen Kuvalehti.

Kommentit (1)

  • Lukija4

    Katri Kulmuni osoittaa lujaa itsenäistä päättäväisyyttä, kun tunsi tarvetta ministerin työssä tarvitsevansa lisää koulutusta julkista esiintymistä varten. Puolue tarjosi rahoitusta, tätä hän ei suostunut ottamaan vastaan. Taustajoukot keskustelivat ja saivat ministeriöiltä työhön liittyvälle koulutukselle vahvistuksen. Kun ministeriöiden tarjoamat koulutus sopimukset (lain ja ohjeiden mukaiset) aiheuttivat kohtuuttoman julkisen kohun, hän tarkasteli asiaa kokonaisuutena ja teki sitten itsenäisen päätöksen. Ymmärrän asiaa kohtaan esitetyn kritiikin ja siksi olen tullut johtopäätökseen, että haluan itse maksaa ministeriölle esiintymis- ja viestintä koulutuksesta aiheutuneet kustannukset. Ministeriön ylijohtajan mukaan Kulmunin koulutuksiin ei liity oikeudellisia tai hallinnollisia epäselvyyksiä. Asiakirjat on julkaistu Katri Kulmunin omasta pyynnöstä valtiovarainministeriön verkkosivuilla.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen