Uutissuomalainen: Enemmistö eduskuntaryhmistä kannattaa abortin helpottamista

Kyselyn mukaan kynnystä madaltaisivat SDP, kokoomus, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.
Abortti

Eduskunnassa on enemmän ryhmiä, jotka helpottaisivat abortin tekemistä kuin niitä, jotka pitäisivät lainsäädännön nykyisellään. Tämä ilmenee Uutissuomalaisen eduskuntaryhmien puheenjohtajille tekemästä kyselystä.

Kynnystä aborttiin madaltaisivat SDP, kokoomus, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP. Nykyisellään aborttilain pitäisi perussuomalaisten ja KD:n ryhmäjohto sekä Harry Harkimo (liik.) ja Ano Turtiainen (vkk.). Keskusta vastaa kysymykseen vain, ettei ryhmä ole käsitellyt asiaa.

Vihreiden Emma Karin mukaan aborttiin riittäisi oma ilmoitus.

– Keskeytys on raskaana olevalle jo valmiiksi raskas prosessi. Nykyinen toimintatapa on turhan monimutkainen ja pahimmillaan nöyryyttävä hakijaa kohtaan. Laki on päivitettävä kunnioittamaan raskaana olevan itsemääräämisoikeutta, Kari vastaa.

Perussuomalaisten Ville Tavion mukaan syntymättömän lapsen oikeudet edellyttävät lääketieteellistä arvioita ja abortin tekemistä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

– Abortin tekevän aikuisen tulisi kantaa siinä määrin vastuunsa, ettei tee päätöstä sosiaalisiin syihin perustuvasta abortista ilman lääkärin kuulemista, Tavio sanoo.

Muissa ryhmissä vastaajana oli puheenjohtaja paitsi kokoomuksella varapuheenjohtaja.