Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä rajoitetaan marraskuussa yli 20 hengen yleisötilaisuuksia

Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa ja Päijät-Hämeessä rajoitukset koskevat yli 50 hengen tilaisuuksia.
Koronarajoitukset

Marraskuussa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sekä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueilla yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronatartuntoja.

Yli 20 hengen tilaisuuksia siis saa järjestää, jos vain noudattaa ohjeita.

Marraskuussa Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla ohjetta on noudatettava yli 50 hengen tilaisuuksissa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki asiasta päätökset torstaina.

Lokakuussa velvoite noudattaa ohjeita on koskenut yli 50 hengen yleisötilaisuuksia lukuun ottamatta pääkaupunkiseudun isoja kuntia, joissa ohjeita on täytynyt noudattaa yli 20 hengen tilaisuuksissa 19. lokakuuta alkaen.

Marraskuussa tiukemmat rajoitukset laajenevat siis koko Uudellemaalle ja Kanta-Hämeeseen.

THL:n ja OKM:n ohjeessa edellytetään muun muassa, että sairaana ei saa osallistua tilaisuuteen ja osallistujien tai seurueiden välillä on oltava mahdollisuus 1–2 metrin turvaväleihin.

Lisäksi järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Järjestäjä voi epidemiatilanteen mukaan myös suositella kasvomaskin käyttöä.

Aluehallintovirasto muistuttaa, että tilaisuuden järjestäjä vastaa tilaisuuden turvallisista järjestelyistä ja ohjeiden soveltamisesta. Järjestäjän täytyy tarvittaessa rajoittaa tilaisuuteen osallistujien määrää, jotta riittävät turvaetäisyydet voidaan pitää.

–  Jos osallistujien turvallisuutta ei voida varmistaa, tilaisuutta ei pidä järjestää, aluehallintovirasto sanoo tiedotteessa.

Aluehallintoviraston ohjeet eivät koske yksityistilaisuuksia kuten perhejuhlia. Alueellisesti voi kuitenkin olla voimassa suosituksia muun muassa yksityistilaisuuksien rajoittamisesta.