THL: Suomessa on todettu kaikkiaan 17 koronavirustartunnan aiheuttamaa kuolemaa – Määrä on kasvanut vuorokaudessa neljällä

Koronavirus

THL:n mukaan Suomessa on todettu kaikkiaan 17 koronavirustartunnan aiheuttamaa kuolemaa. Määrä on kasvanut vuorokaudessa neljällä. Maanantaina kuolemien määräksi kerrottiin 13.

Sairaalahoitoa vaativia koronaviruspotilaita on tällä hetkellä 137, joista 56 on tehohoidossa. 

Yhteensä todennettuja koronavirustartuntoja Suomessa on 1 384. Määrä on kasvanut maanantailta 71 henkilöllä.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä on varmistunut toinen koronaviruskuolema. Sairaanhoitopiirin mukaan perussairautensa vuoksi riskiryhmään kuulunut, eläkeikäinen ihminen kuoli eilen Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Potilas oli hoidettavana teho-osastolla.

Kuopion yliopistollisen sairaalan infektioylilääkärin Irma Koivulan mukaan aiemmin Ylä-Savo on ilmoittanut yhdestä koronaviruskuolemasta.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä on todettu eilisiltaan mennessä yhteensä 37 laboratoriovarmistettua covid-19-tartuntaa.

– Uusien tautitapausten suhteen tilanne on suhteellisen rauhallinen (sairaanhoitopiirin alueella), Koivula kertoo.

Helsingin yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella sairaalahoidossa on sata potilasta ja näistä tehohoidossa on 42.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa (Oys) on puolestaan hoidettavaa yhteensä kolme koronapotilasta. Yksi potilas on vuodeosastohoidossa ja kaksi tehohoidossa. Positiivisia testituloksia on viimeisen vuorokauden aikana saapunut yksi, Oys kertoi tänään aamupäivästä.

Turun yliopistollinen keskussairaala kertoi niin ikään tänään aamupäivästä, että koronatapausten määrä Varsinais-Suomessa lisääntyy hitaasti.

– Tyksin sairaaloissa ei ole todettu yhtään uutta tartuntaa perjantain jälkeen. Seitsemän potilasta on sairaalahoidossa, tiedotteessa kerrotiin.

Juttua korjattu kello 16:25. THL tarkensi tehohoidossa olevien määrää.