Soini Ylellä: Ilmastokokous harkintaan

Terrori-iskut

– Se varmasti menee aika tarkkaan harkintaan, ulkoministeri Timo Soini vastasi aamulla Yleisradion lähetyksessä kysymykseen, miten terrori-iskut vaikuttavat viikon päästä järjestettävään Pariisin ilmastokokoukseen.

– Totta kai kun tällaista tapahtuu, niin paluu normaaliin on vaikeaa. Elämän on jatkuttava, siihen suuntaan on mentävä. Syihin on puututtava ja syylliset saatava kiinni, mutta pelolla ei voi hallita tai kiristää, Soini painotti.

EU:n ulkoministerit kokoontuvat maanantaina ja kokouksen asialista menee Soinin mukaan asialista menee luonnollisestikin.

– Kokous kyllä järjestetään. Ei ole tullut mitään tietoa ettei sitä järjestettäisi.

Terrorismi on tällä hetkellä maailmanlaajuinen ongelma, jonka torjumiseen pitäisi löytää kansainvälinen yhteinen sävel.

– Kyllä uskoisin, että tätä se tarkoittaa tämä globaali maapalloistuminen. Ei ole enää katsomopaikkoja tyyliin tämä ei koske meitä, tämä tapahtuu niin kaukana. Näitä verkostoja ja soluja voi olla eri puolella maailmaa. Jotkut voivat olla lepäämässä, jotkut rekrytoimassa. Tästä ei kukaan selviä yksin, tässä tarvitaan kansainvälistä yhteisöä, Yhdysvaltoja, Venäjää, Irania, Suomea.

Soinin mukaan Euroopassa ja maailmalla on tahoja, jotka vihaavat länsimaista järjestelmää ja länsimaista ajatusmaailmaa.

– Meidän järjestelmäämme haastetaan ja meidät yritetään saada antautumaan väkivallalla ja terrorilla ja uhkailulla. Näille voimille ei anneta ylivaltaa eikä niille kumarreta. Suomessa tämä viesti on otettava vakavasti. Demokratiaa puolustetaan.

– Ihmiskunta on ollut monenlaisen terrorin, sekä kommunistisen että fasistisen, erilaisten hirmutekojen kohteena. Tämä on yksi osa tässä jatkumossa, mutta lopulta nämä hirmuvallat ja diktatuurit sortuvat omaan väkivaltaansa, hukkuvat siihen miekkaan johon ovat tarttuneet, Soini sanoi Ylen erikoislähetyksessä.