Sipilä kannustaa opiskelijoita osallistumaan – "Edustajistovaaleissa ratkaistaan jälleen mikä on opiskelijoiden näkemys huomisen Suomesta"

”Demokratian toimiminen edellyttää sitä, että kukin meistä kantaa itselleen sopivalla tavalla vastuun yhteiskunnallisista asioista”
Opiskelijapolitiikka

Keskustalle osallistuva opiskelija ei ole pelkästään huomisen päättäjiä, vaan myös tämän päivän vaikuttajia, keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä sanoo.

Sipilä osallistuu Suomen opiskelijakuntien liiton SAMOKin blogisarjaan, jossa puoluejohtajat kirjoittavat opiskelijoille yhteiskunnallisesta osallistumisesta.

Ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnilla, joita SAMOK edustaa, on marraskuussa edessään edustajistovaalit. Edustajisto on opiskelijakunnan ylin päättävä elin.

Sipilän mielestä demokratiaan kasvetaan parhaiten osallistumalla yhteiskunnalliseen toimintaan.

– Demokratian toimiminen edellyttää sitä, että kukin meistä kantaa itselleen sopivalla tavalla vastuun yhteiskunnallisista asioista. Tästä on kyse myös opiskelijakuntien edustajistovaaleissa. Korkeakouluopiskelijat ottavat vastuun omasta yhteisöstään ja sen kehittämisestä. Siinä on politiikan ja demokratian ydin, Sipilä kirjoittaa.

Sipilä muistuttaa myös hallituskauden opiskelijoita koskevista saavutuksista. Samalla pääministeri kiittää aktiivista opiskelijaliikettä uudistusten ajamisesta.

– Tämän päivän (opiskelija)vaikuttajien ansiosta keskustan johdolla opiskelijoille ollaan tällä kaudella saatu muun muassa opintorahan korotus perheellisille opiskelijoille, opiskelijoiden siirto yleisen asumistuen piiriin ja viimeisimpänä YTHS:n (ylioppilasterveydenhoito) laajennus koskemaan myös ammattikorkeakouluopiskelijoita.

Sipilä toivoo opiskelijoille intoa vaikuttaa.

– Edustajistovaaleissa ratkaistaan jälleen mikä on opiskelijoiden näkemys huomisen Suomesta.