Puoluesihteeri Pirkkalaisen mielestä keskustan kannatusnousua ei kannata enää vähätellä: "Uskottavuus on palautumassa omilla avauksilla"

Politiikka

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen pitää Ylen tuoreen kannatusmittauksen lukemia näyttönä siitä, että keskustan odotettu nousuvire alkaa vihdoin realisoitua myös kannatusmittauksissa.

– Elokuussa olimme pohjilla. Nyt kolme kuukautta myöhemmin olemme nousseet kaksi prosenttiyksikköä ylöspäin. Tämä on muutos ja suunta, mitä ei kannata enää vähätellä, hän muistuttaa.

Pirkkalainen allekirjoittaa tulkinnan puolueen ydinkannattajien paluusta katsomosta takaisin omien taakse.

– Uskottavuus on palautumassa omilla avauksilla.

Keskusta on Pirkkalaisen mukaan nostanut poliittiseen keskusteluun monia nimenomaan keskustalaisille tärkeiksi miellettyjä asioita.

Tuoreimpina esimerkkeinä hän mainitsee liikenteen verotukseen ja sähkönsiirtomaksuihin liittyvät avaukset.

– Jos luvataan, että polttoaineiden hintaa ei nosteta vaan verotus määräytyy tiestön kunnon mukaan, niin kyllä se mielletään semmoisen puolueen politiikaksi, joka ajaa koko maan ja myös syrjäseutujen etua.

Sama johdonmukaisuus koskee sähkönsiirtomaksujen alentamista tai vaikkapa sote-uudistuksen tasapuolisuutta.

– Ei näistäkään asioista olla aina samaa mieltä edes puolueen sisällä, mutta tärkeintä onkin tuoda omaa linjaa rohkeasti esiin ja herättää keskustelua, puoluesihteeri painottaa.

Puolueen kannatuskehityksen taustalla Riikka Pirkkalainen näkee myös tilanteen rauhoittumisen keskustan sisällä.

– Kaikenlainen henkilöihin liittyvä epävarmuus on vähentynyt. Sen ansiosta on päästy keskittymään nyt enemmän asiakysymyksiin.

Uuden puheenjohtajan Annika Saarikon esiintyminen julkisuudessa alkaa Pirkkalaisen mukaan näkyä myös kannatusluvuissa.

– Kuten jo aamulla eräs asiantuntija tv:ssä gallupia kommentoi, niin keskustan kannatus puolueena ei ole sama kuin puheenjohtajan suosio. Uskon, että Annikasta pystytään puristamaan vielä paljon enemmän irti. Varsinkin kun hänet opitaan julkisuudessa tuntemaan vielä nykyistä paremmin.

Puoluesihteeri ei lähde nykyisillä kannatusluvuilla ennakoimaan asetelmia vielä tuleviin kuntavaaleihin tähdättäessä.

– Ehdokashankintaan tämä antaa toivottavasti vielä uutta lisävauhtia. Nyt on entistä helpompi saada myös uusia nimiä listoille. Se on vaalimenestyksen kannalta kuitenkin tärkein asia.

Pirkkalainen on pannut merkille, että toinen Ylen gallupissa plusmerkkistä nousua osoittanut puolue on keskustaa kovasti haastanut perussuomalaiset.

– Minulle sopii kyllä mainiosti, että vaaleihin luodaan ennakkoon asetelmia meidän ja perussuomalaisten välille.

– Sanon suoraan, että keskusta pystyy kyllä haastamaan eiralaisen tohtorismiehen johtaman puolueen ja heidän populistiset heittonsa kuntapolitiikan ja erityisesti maaseudun asiakysymyksissä.

Kommentit (4)

 • Lukija69

  Noususta voidaan kiittää osittain Keskustan ruotsinkielistä piiriä, joka asetti Väyrysen puoluehallitukseen. Olen jutellut viime aikoina monen perinteisen kanssa ja viesti on ollut, että toivottavasti vanha isäntä saa jotakin rotia Keskustan touhuun. Mikäli ei saa, poistuvat takaisin peesaamaan.

 • Lukija4

  Täällä on viljelty trumpismia pahemman puoleisesti, onko siemenet rapakon takaa. Keskusta nousun juuret ovat pitkäaikaisessa ja kovassa työssä. Luottamuksen aleneminen oli hyvin pitkän ajan tulosta ja sen palauttamiseen on päästy vasta määrätietoisen ja kovan työn tuloksena. Tämä ei ole keskustassa kenenkään henkilökohtainen ansio vaan laajan joukon yhteisen ponnistelun tulosta. Nyt työn tuloksen palkitseminen vasta alkoi, edessä on vielä paljon työtä koko joukkueena – tässä joukkueessa yksi henkilö ei kesää tee, vaan koko joukkue.

 • Lukija26

  Eteenpäin on menty . Kuitenkin maan suurimmaksi puolueeksi pääsee vain kovalla ja yhtenäisellä työllä ,jossa voidaan nykymuutokset ja vanhat perinteet ja siitä syntynyt tieto ja taito yhdistää ja huomioida tasapuolisesti ne taantuneet alueet ,joissa väestökato on ollut suurinta ja aiheuttanut palveluverkolle ja elinkeinon harjoittajille , maa – ja metsätalous muunmuassa sekä siellä asuville väestölle suurimmat menetykset ? Tekoja vaaditaan uskottavuuden palauttamiseksi ,pienetkin parannukset vaikuttavat kannattavuuden kasvuun myös syrjäisemmillä alueilla asuville . Esimerkiksi tieverkostojen ja väylien kaikilla kulkuvälineillä liikkuessa turvallisesti asutustustaajamien ja syrjäalueiden välillä paremmin huomioon . Hyöty tulee meidän kaikkien laariin ,myös kesäasujat ,metsässä liikkujat ja vapaa-ajan kulkijat . Myös vanhenevan väestön tarpeet erityisesti joukkoliikennettä suunnitellessa erityisen suunnittelun kohteeksi . Varsinkin terveys – palvelut ja myös nuortemme koulu- ja vapaa-ajan liikunta erityisesti huomioiden .

  • Lukija4

   Luottamusta herättävä kommentti – tutustukaa – tällaista ajattelua ja toimintaa laaja-alaisesti lisää. Tämä on hyvä toimintamalli koko Suomessa, kun otetaan huomioon eri alueiden erityispiirteet kokonaisuutta muodostettaessa.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen