Puoluesihteeri Pirkkalainen: Keskustalla 1200 aluevaaliehdokasta – piireissä pöhisee vielä ehdokashankinnan loppusuoralla

Aluevaalit

Keskustalla on tällä hetkellä noin 1200 aluevaaliehdokasta, kertoo puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen.

Pirkkalainen puhui Helsingissä Valo-hotellissa järjestetyssä keskustan vaalistartissa lauantaina. Keskusta aloittaa tilaisuudessa virallisesti aluevaalikampanjansa, ja julkisti esimerkiksi vaalien televisiomainoksensa.

– Se on aina puolueen tähtihetkiä, kun pitkään suunniteltu kampanja avataan ulospäin.

Ehdokashankinta on puoluesihteerin mielestä edennyt hyvin. Piirit viimeistelevät listoja vielä tomeralla otteella, ja ehdokkaiksi on lähtenyt aivan uusiakin toimijoita.

– Mukaan on saatu sote- ja pelastusammattilaisia, ja toki myös politiikasta tuttuja kasvoja. Mukana on uusia ja vanhoja nimiä.

Yhteensä puolueet voivat asettaa hyvinvointialueilla hieman yli 1700 ehdokasta ehdolle aluevaltuustoihin. Keskustalla on siis kirittävää noin 500 ehdokasta, jotta listat saadaan täyteen. Ehdokaslistat tulee jättää 14. joulukuuta.

Tästä linkistä pääset katsomaan vaalistartin julkisen osuuden kokonaisuudessaan. Keskustan televisiovaalimainokset kohdista 11.30 ja 35.58.