PS:n Huhtasaari pitää Bidenia ja demokraatteja kommunisteina – Keskustan Kurvinen naljailee: "Uskottavuus murenee silmissä"

Yhdysvallat

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ottaa ilon irti europarlamentaarikko Laura Huhtasaaren (ps.) twiitistä, jossa tämä näkee Yhdysvaltain joutuneen kommunistien haltuun.

– Ei Trump kuulu perussuomalaisiin, eikä tässä ole kyse persuista, vaan siitä että ainoa vapaa suurvalta on nyt kommunistien hallussa ja se tulee vaikuttamaan koko maailmaan, Huhtasaari kirjoitti Twitterissä sunnuntaina.

Presidentinvaalit voittaneen demokraatti Joe Bidenin virkaanastujaiset pidetään 20. tammikuuta.

Lisäksi republikaanit hävisivät taannoin Georgian osavaltion tärkeät senaatinvaalit.

Kurvinen huomauttaa ihmetellen, että Huhtasaari oli perussuomalaisten presidenttiehdokas viime vaaleissa.

– Jos Suomen kokoomuksesta hieman oikealla olevat demokraatit Amerikassa ovat Laura Huhtasaaren mielestä kommunisteja niin en tiedä, mitä sanoa…

Lisäksi Kurvinen kysyy perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aholta, mitä tämä ajattelee Huhtasaaren näkemyksestä.

– Miten pääministeriehdokas Halla-aho ajattelee, että Suomi tekee hyvää ulkopoliittista yhteistyötä jenkkien kanssa kun puolueen ykkösnimi ulkopolitiikassa kutsuu maan uutta presidenttiä ja hänen puoluettaan kommunisteiksi? Uskottavuus murenee silmissä…

Kurvinen myös linkkaa Huhtasaarelle kommunismia käsittelevän Wikipedia-artikkelin.

Halla-aho totesi maanantaina Maaseudun Tulevaisuuden puheenjohtajatentissä, ettei pidä realistisena sitä, että Yhdysvalloista tulisi kommunistinen valtio.